Onlangs zijn de aangifteformulieren toeristenbelasting verstuurd aan alle logiesverstrekkers die bij de gemeente bekend zijn. Hierop moet het aantal overnachtingen die men heeft gehad over het belastingjaar 2019 ingevuld worden. Op basis van de aangifte wordt er in mei 2020 een aanslag toeristenbelasting opgelegd. U kunt de aangifte ook digitaal doen via DigiD. Ga hiervoor naar de pagina toeristenbelasting.

Als u een overnachting aanbiedt tegen betaling in elke vorm, bent u belastingplichtig voor toeristenbelasting. Dus als hotelhouder, houder van pension, camping, bed and breakfast, enzovoort. Ook wanneer u via airbnb verhuurt bent u belastingplichtig voor de toeristenbelasting. U kunt het tarief doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Een nieuwe logiesverstrekker heeft een aanmeldingsplicht. Informatie over de toeristenbelasting kunt u terugvinden op de website van de gemeente.

Voldoet u aan de eisen en heeft u geen aangifteformulier toeristenbelasting ontvangen? Neem dan contact op met de gemeente.