Pagina opties

Groter
A A
RSS

Iepen Mienskipsfûns: Vraag tot 1 juni subsidie aan! (15-05-2018)

Stichting Turfvaartdagen Appelscha krijgt € 24.000 euro uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns (IMF) voor een Turfvaart door de regio. In het kader van Culturele Hoofdstad LF2018 organiseren ze een tocht naar Leeuwarden die aansluit bij andere evenementen. Ze betrekken dorpen en verkopen onderweg streekproducten. Het project kost € 67.000. ‘Turfvaart Appelscha’ is één van de 24 projecten in Zuidoost Fryslân die subsidie krijgen uit het IMF. De projecten zorgen samen voor een investering van bijna € 1,2 miljoen in de leefbaarheid.

De Turfvaart heeft een duurzaam karakter. Er varen oude schepen mee en zonneboten.  Motorboten varen op milieuvriendelijke blauwe diesel. Dit in samenwerking met het project de ‘Elfwegentocht’. Schoolkinderen gaan aan de slag met het bouwen van (zonne)bootjes. De stichting is van plan de Turfvaartdagen na 2018 iedere twee jaar te organiseren. Het project draagt hiermee bij aan de bekendheid van de Turfroute. Daarnaast laat het zien welke recreatieve en toeristische mogelijkheden de regio biedt.
 

Iepen Mienskipsfûns

In 2018 kunnen inwoners van Fryslân op nog twee momenten subsidie aanvragen uit het IMF. Voorwaarde is een goed initiatief voor het verbeteren van de leefbaarheid in wijk, dorp of stad. De eerstvolgende subsidieronde is van 7 mei tot en met 1 juni 2018. Kijk voor meer informatie over het IMF en het aanvragen van subsidie op www.streekwurk.frl/imf

Download hier een beschrijving van de andere 23 projecten in Zuidoost Fryslân die in de eerste subsidieronde van het Iepen Mienskipsfûns 2018 een positief advies ontvingen.