Pagina opties

Groter
A A
RSS

Registratie levenloos geboren kind vanaf 4 februari (29-01-2019)

Vanaf 4 februari 2019 kunt u een verzoek tot registratie van uw levenloos geboren kind indienen bij de gemeente waar u woont.

Uw kind laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP)

Wilt u uw levenloos geboren kind registeren in de Basisregistratie Personen? Dit kunt u doen in de gemeente waar u woont. U heeft hiervoor documenten nodig waaruit blijkt dat uw kind levenloos is geboren. Bijvoorbeeld een geboorteakte (levenloos). Of een akte van een levenloos geboren kind.

Registratie in de BRP niet verplicht

Registratie gebeurt alleen op uw verzoek en is niet verplicht. Als u zich bedenkt kan de gemeente de registratie later op uw verzoek ook verwijderen.

Verzoek registratie BRP alleen voor uzelf

Het verzoek voor registratie van uw kind in de BRP is een uiterst persoonlijk verzoek. U kunt dit verzoek alleen voor uzelf doen en niet voor een eventuele andere ouder. Wil de andere ouder het kind ook registreren? Dan moet deze ouder zelf een verzoek tot registratie doen. Uw kind wordt namelijk alleen op uw persoonslijst in de BRP bijgeschreven. De gegevens over uw kind zijn alleen voor u zichtbaar (bijvoorbeeld via MijnOverheid). En voor de ambtenaar burgerzaken.

Levenloos geboren kinderen voor 3 februari 2019

U kunt altijd een verzoek voor registratie van uw levenloos geboren kind doen. Het maakt dus niet uit hoelang geleden de geboorte van uw kind was.

Wanneer is registratie in de BRP niet mogelijk?

Woonde u op het moment van de geboorte van het kind niet in Nederland en stond u niet ingeschreven in de BRP? Dan kunt u geen verzoek tot registratie van uw levenloos geboren kind doen. Meer lezen over akte en naamskeuze levenloos geboren kind? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.