Pagina opties

Groter
A A
RSS

Sluiting bedrijfsunit (09-04-2019)

Burgemeester Oosterman heeft besloten een bedrijfsunit aan de Ploeggang 20 in Oosterwolde te sluiten na vondst van een hennepkwekerij. De unit is op grond van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en met inachtneming van de Beleidsregel “Handhavingsbeleid op artikel 13b Opiumwet”, per 15 maart 2019 voor drie maanden gesloten. Gedurende deze periode kan de unit niet gebruikt en betreden worden.

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Ooststellingwerf een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De sluiting gebeurt op basis van de Opiumwet. Deze wet biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Gevaarlijk

Hennep telen is een misdrijf en dus strafbaar. Ook zorgen illegale hennepplantages voor brandgevaar, ontploffing en wateroverlast en daarmee voor risico’s voor de omwonenden. Daarom werkt de gemeente Ooststellingwerf actief samen met onder andere de politie en brandweer om hennepteelt tegen te gaan.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.