Pagina opties

Groter
A A
RSS

Stellingwerfse vloggers live! (20-06-2018)

Social Media is hot en vlogs worden steeds populairder. Daarom daagde gemeente Ooststellingwerf leerlingen van het Stellingwerf College uit om te vloggen over jeugdbeleidthema’s. Deze werden besproken in de gelegenheidstalkshow ‘Stellingwerfse vloggers live’, in de raadzaal van het gemeentehuis.

De talkshow

De leerlingen kozen de naam van de Talkshow: Stellingwerfse vloggers live. Na het bekijken van de vlogs stelde talkshowhost Bram Douwes de vloggers vragen over de thema’s gameverslaving, alcohol/drugsverslaving, groepsdruk en cyberpesten

Veel publiek

De publieke tribune was goed gevuld. Vele klasgenoten van de vloggers waren aanwezig, vertegenwoordigers van de gemeente schoven aan en ook de kersverse gemeenteraad maakte op deze dag kennis met ‘hun’ jeugd. Raadsleden Gé Bouma en Marcel Moes werden naar voren gehaald om in te gaan op de vlogs en reacties van de leerlingen.

Jongerenparticipatie

Gemeente Ooststellingwerf geeft al vijf jaar invulling aan jongerenparticipatie aan de hand van een digitaal jongeren-denknetwerk in de gemeente. Honderden jongeren uit alle dorpskernen deden de afgelopen jaren mee aan Quests (korte vragenlijsten) en Chats (online brainstormsessies) over uiteenlopende onderwerpen. Zo weet de gemeente wat er leeft en waar behoefte aan is.  Veel jongeren zijn bereid om hun mening te geven. Met deze talkshow wilde de gemeente daar eens een andere invulling aan geven, die goed aansluit bij jongeren.

Samenwerking

De talkshow is een samenwerking van +Participatie, het Stellingwerf College in Oosterwolde en de gemeente Ooststellingwerf.

Terugkijken?

Kijk de talkshow terug op https://vimeo.com/275288035