Pagina opties

Groter
A A

Tip Appelscha en gemeente lanceren E-bike fietsknooppuntenkaart (10-04-2018)

Dinsdag 10 april is een E-bike fietsknooppuntenkaart uitgereikt door het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Appelscha aan wethouder Henk van de Boer van de gemeente Ooststellingwerf. E-Bike fietsers kunnen dit voorjaar kiezen voor vier uiteenlopende E-Bike routes door de regio. Het TIP ontwikkelde deze kaart samen met De Vries Kartografie en financiële ondersteuning van de Gemeente Ooststellingwerf.

“Met de komst van het elektrisch vervoer volsta je als TIP niet meer met alleen fietsroutes van twintig, dertig of veertig kilometer”, aldus Peter de Best van het TIP Appelscha. ‘Met een E-Bike kom je natuurlijk veel verder dan de gewone fiets en kan je met gemak de hele regio door.”  “Ik heb al veel kaarten door heel Nederland mogen ontwikkelen. Deze E-Bike fietsknooppuntenkaart is uniek in haar verschijningsvorm,” aldus de cartograaf.  Je ziet de vier verschillende knooppuntenroutes in één oogopslag op de kaart.”
 

Verbinden

De E-Bike routes zijn 53, 57, 58 en 84 kilometer lang. Eén route gaat volledig door Ooststellingwerf. Via die route beleeft de fietser het Drents-Friese Wold, Oosterwolde, Tronde, Makkinga en Haule. Andere routes gaan weer door andere delen van Drenthe en Friesland. Die verbinden onder andere Bakkeveen, Noordwolde en Veenhuizen, waardoor ook de TIP-kantoren in die dorpen met elkaar gekoppeld worden. “Op deze manier versterken wij ook de connectie tussen de TIP’s. De kaart wordt uitgegeven op posterformaat. Op de plattegrond zijn naast de routes ook fietsknooppunten, oplaadpunten en attracties weergegeven.”
 

Beleving van de regio
Gemeente Ooststellingwerf reageerde enthousiast op het voorstel voor de E-bikekaart en steunde het initiatief financieel. “Naast een mooie toevoeging aan de beleving van de regio past dit ook bij de duurzaamheidsdoelstelling van onze gemeente. We stimuleren uiteraard graag het elektrische vervoer,” aldus wethouder Van de Boer. “Het regionale karakter van de E-bikeroute past ook mooi binnen de doelstelling van Appelscha-Regio. Ondernemers in Appelscha bundelden hierin hun toeristische krachten. Als gemeente werken we nauw samen met deze groep en wordt er verbinding gezocht met andere ondernemers, verenigingen en partners in de regio. De E-bikeroute is hier een mooi voorbeeld van.”

De E-Bike fietsknooppuntenkaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar in de TIP-kantoren in Appelscha, Bakkeveen, Noordwolde en Veenhuizen.