Pagina opties

Groter
A A
RSS

Verzilverlening (23-01-2019)

Wilt u uw woning aanpassen om veilig en comfortabel te kunnen blijven wonen, dan kunt u mogelijk gebruik maken van de verzilverlening. Bij de verzilverlening wordt gekeken naar de overwaarde van uw woning. Woont u al jaren in uw koopwoning, dan is de kans groot dat uw woning meer waard is dan de hoogte van uw hypotheek. Omdat uw woning meer waard is geworden of u de hypotheek al (gedeeltelijk) heeft afbetaald. Deze overwaarde kunt u gebruiken om te investeren in uw huis.

Wat kost het?

U betaalt maandelijks geen rente en aflossing. De rente wordt jaarlijks bij de restschuld van uw woning opgeteld. De lening wordt afgelost aan het einde van de looptijd, bij verkoop van uw woning of bij overlijden van langstlevende schuldenaar.

De verzilverlening heeft dus geen invloed op wat u maandelijks kan uitgeven. Bij het verstrekken van de verzilverlening houden we rekening met uw leeftijd en de huidige hypotheek(en) om de overwaarde te bepalen. Er wordt dan een variant op het bouwdepot gecreëerd waarin het geld wordt gestort. Een vakantietripje met het geld van de overwaarde zit er dus niet in.

Komt u er niet uit? We helpen u graag! U kunt altijd bellen met 14 0516 en vragen naar Janny Blomsma.

Hoe werkt het?

Er moet natuurlijk wel overwaarde op uw woning zijn, om daar een lening over te kunnen afsluiten. Ook moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is de minimale leeftijd om de verzilverlening aan te vragen 60 jaar en moet de woning minimaal 1 jaar oud zijn. Daarnaast moet u niet alleen eigenaar van de woning zijn, maar er ook daadwerkelijk wonen of gaan wonen.

Op de site van SVn kunt u een leencheck doen, om te zien of u in aanmerking komt voor een verzilverlening. Komt u in aanmerking? Dan heeft u eerst een Toewijzingsbrief van de gemeente nodig. Zodra u uw toewijzingsbrief binnen heeft, kunt u uw aanvraag indienen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting via www.svn.nl/gemeente/Ooststellingwerf.

Meer informatie?

Meer informatie is te vinden op www.ooststellingwerf.nl/verzilverlening. Geen internet? Neem dan contact op met Janny Blomsma, via het algemene nummer van de gemeente: 14 0516.  Dan krijgt u het formulier per post opgestuurd.