Pagina opties

Groter
A A

Basisonderwijs

In Ooststellingwerf zijn 11 openbare basisscholen. Deze vallen onder stichting Comprix. Op hun website staat een overzicht van de 11 basisscholen.

Daarnaast zijn er 6 christelijke basisscholen in Ooststellingwerf. Deze vallen onder CPO De Tjongerwerven. Ook op hun website staat een overzicht van de scholen. 

Naast openbare en christelijke basisscholen, is er in Oosterwolde een school voor speciaal onderwijs: De Duisterhoutschool

Welke basisschool past bij úw kind? Hoe doet een school het op het gebied van leerlingbegeleiding? Is er voldoende aandacht voor veiligheid? Antwoorden op deze en andere vragen vindt u op de website van de Onderwijsinspectie.

Gids Basisonderwijs

De Rijksoverheid heeft een online Gids Basisonderwijs gemaakt. Ook die helpt u de juiste basisschool voor uw kind te kiezen. Ook vindt u daarin de regels waar scholen en ouders zich aan moeten houden.

Vragen over onderwijs?

Heeft u vragen over het basisonderwijs, waarop u het antwoord online niet kunt vinden? Natuurlijk kunt u daarmee op de (toekomstige) school van uw kind terecht. Maar u kunt ook de landelijke advies- en informatiedienst Ouders & Onderwijs bellen: 0800-5010(gratis).

Toekomstvisie basisonderwijs Ooststellingwerf

In 2013 stelden we een toekomstvisie op voor het basisonderwijs in Ooststellingwerf: ‘De scholen van (over)morgen’. Dit deden we samen met de besturen van de basisscholen.

Hiermee verzekeren we goed onderwijs in onze gemeente – nu en in de toekomst.

Download de ‘Toekomstvisie basisonderwijs Ooststellingwerf – De scholen van (over)morgen’(pdf, 1.84 MB).

Download het rapport Monitor Ooststellingwerf schooljaren 2015 – 2016 en 2016 – 2017