Pagina opties

Groter
A A

Wat kan ik verwachten tijdens mijn ‘keukentafelgesprek’?

Na uw contact met het Gebiedsteam plant de gebiedsteammedewerker een afspraak in. Tijdens deze afspraak gaat een gebiedsteammedewerker samen met u een oplossing zoeken voor uw hulpvraag. Deze afspraak vindt bij u thuis plaats of bij het Gebiedsteam op kantoor (Brink 1 Oosterwolde), dit noemen we een ‘keukentafelgesprek’. Hier leest u wat u kunt verwachten tijdens dit eerste gesprek.

Wat gaan we precies bespreken?

In het eerste gesprek zoeken we samen naar een oplossing. U vertelt tijdens dit gesprek uw probleem. Samen met de medewerker van het Gebiedsteam kijkt u eerst naar wat u misschien zelf kunt doen. Ook kijkt u samen waar u verdere ondersteuning nodig heeft en waarmee het Gebiedsteam u kan helpen.

We maken samen afspraken. De afspraken zetten we in een plan. Dit heet een maatwerkplan. U zet een handtekening onder het plan. Het is vaak fijn dat iemand bij het gesprek is, die u kent. Dat kan en mag altijd. Graag zelfs. Voor uw hulpaanvraag moet u zich kunnen identificeren. Zorg er daarom voor dat u tijdens uw keukentafelgesprek een identiteitsbewijs bij de hand heeft.

Wie mag ik meenemen naar het gesprek?

U mag zelf weten wie u meeneemt naar het keukentafelgesprek. Kan er niemand met u mee? Maar wilt u dat wel graag? Geef dit dan aan ons door. Wij zorgen dat iemand met u meegaat. Deze persoon noemen wij een “cliëntenondersteuner”. Dit is iemand van MEE Friesland. U kunt ook zelf een cliëntenondersteuner inschakelen door te mailen met info@meefriesland.nl of te bellen met 058 - 2 844 999. MEE Friesland is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur. U kunt ook meer informatie vinden op de website van MEE Friesland. 

Een cliëntenondersteuner weet goed hoe alles werkt. Deze persoon is onafhankelijk. Hij of zij houdt rekening met wat u nodig heeft en belangrijk vindt. De cliëntenondersteuner helpt u tijdens het gesprek. Dit is gratis.

Het beschermen van uw privé gegevens vinden wij van groot belang. Lees op deze pagina hoe wij omgaan met uw gegevens

Wie beslist?

De medewerkers van het Gebiedsteam moeten zich houden aan de (algemene) wetten en de beleidsverordening van de gemeente. Binnen deze regels zoeken zij met u naar de best passende oplossing. Dit verschilt per situatie, daarom noemen wij dit maatwerk. De medewerker neemt, namens burgemeester en wethouders, een beslissing om een voorziening wel of niet in te zetten. Wij streven er naar dat het maatwerkplan helemaal uw instemming heeft.

Wat als ik het er niet mee eens ben met mijn beschikking?

Een beschikking is een besluit op basis van uw eigen hulpaanvraag. Wanneer u het niet eens bent met de beschikking, kunt u bezwaar maken. Hoe u bezwaar kunt maken, staat in de beschikking zelf.