Pagina opties

Groter
A A

Wat voor (hulp)vragen kan ik stellen aan het Gebiedsteam?

Wilt u contact opnemen met het Gebiedsteam? Bekijk alle mogelijkheden op de contactpagina

Zorg

Zelfstandig meekomen in de samenleving kan moeilijk worden wanneer u ouder wordt, langdurig ziek bent, of een (lichamelijke) beperking heeft. U kunt bij het Gebiedsteam terecht voor hulp en ondersteuning hierbij. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, vervoer of een aanpassing aan uw woning, dagbesteding of begeleiding.

Welzijn

Slaapt u slecht vanwege zorgen over uw gezin, uw relatie of uw werk? Is er iets gebeurd en weet u niet goed hoe u hier mee om kunt gaan? Voelt u zich weleens eenzaam, somber, verdrietig of onzeker over uzelf? Ook met deze vragen kunt u terecht bij het Gebiedsteam.

Jeugd

Opgroeien en opvoeding kan soms flink uitdagend zijn. Soms is het prettig als iemand u  dan advies of ondersteuning kan geven. U kunt ook bij het Gebiedsteam terecht voor informatie over begeleiding of specialistische zorg, bijvoorbeeld omdat uw kind een verstandelijke of lichamelijke beperking heeft, of een psychiatrische aandoening.

Budgetadviseur

De budgetadviseur van het Gebiedsteam werkt samen met vrijwilligers om u advies en ondersteuning te geven bij financiële vragen. Er wordt samen met u besproken waar u advies of ondersteuning bij wilt hebben en welke mogelijkheden u heeft. Samen werken naar een oplossing.

De budgetadviseur van het Gebiedsteam helpt u gratis en vrijblijvend. Wilt u contact opnemen met de budgetadviseur? Dat kan, door contact op te nemen met het Gebiedsteam. Op de website van de gemeente staat meer informatie over ondersteuningsmogelijkheden voor inwoners met een laag inkomen.

Ondersteuning bij inkomen/uitkering, begeleiding naar betaald werk

Wilt u ondersteuning bij uw inkomen/uitkering? Of heeft u begeleiding nodig naar betaald werk? Dan kunt u contact opnemen met de inkomensconsulenten en casemanagers van het Gebiedsteam. Zij zijn te bereiken via het algemene nummer van de gemeente (14 0516, geen netnummer).

Wilt u meer weten over de regels waaraan uitkeringen verbonden zijn? Dan kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.