Pagina opties

Groter
A A

Kavels

Wilt u in onze gemeente een eigen huis (laten) bouwen? Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van beschikbare bouwkavels per dorp.

Meer informatie of geïnteresseerd in een bouwkavel? Neem dan contact op met onze afdeling Grondzaken. Bel 14 0516 of mail naar grondverkoop@ooststellingwerf.nl.

Verkoopprocedure

Wilt u een bouwkavel kopen? Dan kunt u zich aanmelden. Dit kan persoonlijk op het gemeentehuis, telefonisch of per e-mail.

Daarna sturen wij u een schriftelijke bevestiging van uw bouwkavelreservering. Deze ondertekent u, waarna u € 125,- aan ons overmaakt.

Vervolgens heeft u 3 maanden de tijd om de haalbaarheid van uw bouwplan te onderzoeken.

Blijkt tijdens deze 3 maanden dat u de kavel definitief koopt? Dan stellen we een koopovereenkomst op. Als we het over de inhoud eens zijn, ondertekenen we deze. Op dat moment is uw koop een feit.

Blijkt tijdens deze 3 maanden dat u afziet van de verkoop? Dan zit u verder nergens aan vast.

Aantrekkelijke regelingen voor u als koper

Koopt u in 2017 een bouwkavel? Dan komt u in aanmerking voor één van onderstaande regelingen. U kiest zelf van welke u gebruikmaakt. U kunt de regelingen niet combineren.

Kavelkorting

Wij geven u een eenmalige aankoopkorting van 10% op een bouwkavel. De kavelprijzen die u op onze website vindt, zijn de prijzen zónder deze korting.

Gefaseerde uitgestelde betaling

U kunt de kavel gefaseerd aankopen. Dan betaalt u verspreid over 4 jaar. We rekenen daarbij géén rente over de uitgestelde betalingen.