Pagina opties

Groter
A A

Minimaregeling

U heeft weinig geld. Leeft misschien zelfs onder de armoedegrens. Voor u zijn er verschillende regelingen. Op deze pagina vindt u een overzicht.

Stichting Leergeld Friesland-Oost

Heeft u schoolgaande kinderen? Dan wilt u dat uw kind mee kan doen. Met een excursie, sport, muziekles en school.

U kunt een beroep doen op Stichting Leergeld Friesland-Oost. Zij helpen met bijvoorbeeld sportschoenen, een schoolreisje of contributie als daar even geen geld voor is.

Thuis bekijkt een medewerker van Leergeld uw situatie. Op basis daarvan bepalen ze hoe ze u het beste kunnen helpen.

U kunt contact met ze opnemen en/of een aanvraag doen via hun website.

Kleding- en schoenenbonnenactie

Heeft u kinderen tot en met 17 jaar? We kunnen u dan ondersteunen met kleding- en schoenenbonnen. Per kind kunt u jaarlijks een bon van € 75,- voor kleding en € 75,- voor schoenen krijgen.

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u de bonnen rechtstreeks.

Heeft u een ander soort uitkering of een inkomen van maximaal 110% van bijstandsnorm (exclusief vakantiegeld)? Dan kunt u de kleding- en schoenenbon ook aanvragen. Dit kan in de periode 1 november tot 31 december van ieder jaar. Neem daarvoor contact met ons op.

Vergoeding eigen risico ziektekosten

Heeft u hoge zorgkosten? Verbruikt u daardoor uw eigen risico (of een deel daarvan)? Dan kunt u een compensatie van maximaal € 125,- per jaar krijgen. Meer informatie vindt u op deze pagina. 

Collectieve zorgverzekering

Is uw inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering. Dat is een goedkope verzekering, waarvan wij een deel van de premie betalen. Meer informatie vindt u op deze pagina. 

Voorleesproject Humanitas

Humanitas organiseert voorleesprojecten voor moeders en kinderen. Het doel is voorkomen dat kinderen met een grote taalachterstand naar het basisonderwijs gaan. Meer informatie vindt u op de website van Humanitas.

Noodfonds Stichting Scala

Stichting Scala heeft een noodfonds voor kleine benodigdheden. Denk aan zaken als babyvoeding, luiers en leefgeld. Het maximum bedrag is meestal € 50,-.

Neemt contact op met Scala via (0516) 56 72 20 of info@scala-welzijn.nl.

Voedselbank

Via de Voedselbank kunt u levensmiddelen krijgen. Op werkdagen kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur rechtstreeks contact opnemen via 06 46 33 39 11.

Energieproject “Goed voorbeeld doet goed volgen”

Energiekosten zijn onderdeel van uw grootste uitgaven. Breng uw energieverbruik naar beneden dankzij inzichten van dit project. Folders zijn verkrijgbaar bij de gebiedsteams.

Het Wijkleerteam

In het Wijkleerteam kunt u een MBO 2-opleiding volgen in de zorg/dienstverlening. Zo vergroot u uw kansen op werk.