Pagina opties

Groter
A A

Minimaregelingen

U heeft weinig geld. Leeft misschien zelfs onder de armoedegrens. Voor u zijn er verschillende regelingen. Op deze pagina vindt u een overzicht.

Kinderen

Kindpakket van Stichting Leergeld Friesland-Oost

Heeft u schoolgaande kinderen? Dan wilt u dat uw kind mee kan doen. Met een excursie, sport, muziekles en school. U kunt een beroep doen op Stichting Leergeld Friesland-Oost. Zij helpen met bijvoorbeeld sportschoenen, een schoolreisje of contributie als daar even geen geld voor is.

Thuis bekijkt een medewerker van Leergeld uw situatie. Op basis daarvan bepalen ze hoe ze u het beste kunnen helpen. U kunt contact met ze opnemen en/of een aanvraag doen via de website van Stichting Leergeld Friesland-Oost via hun website.

Kleding- en schoenenbonnen

Heeft u kinderen tot en met 17 jaar? We kunnen u dan ondersteunen met kleding- en schoenenbonnen. Per kind kunt u jaarlijks een bon van € 75,- voor kleding en € 75,- voor schoenen krijgen.

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u de bonnen rechtstreeks.

Heeft u een ander soort uitkering of een inkomen van maximaal 110% van bijstandsnorm (exclusief vakantiegeld)? Dan kunt u de kleding- en schoenenbon ook aanvragen. Dit kan tot 1 december van ieder jaar. Vul hiervoor het aanvraagformulier in.

Voorleesproject Humanitas

Humanitas organiseert voorleesprojecten voor moeders en kinderen. Het doel is voorkomen dat kinderen met een grote taalachterstand naar het basisonderwijs gaan. Meer informatie vindt u op de website van Humanitas.

Ziekte

Vergoeding eigen risico ziektekosten

Heeft u hoge zorgkosten? Verbruikt u daardoor uw eigen risico (of een deel daarvan)? Dan kunt u een compensatie van maximaal € 125,- per jaar krijgen. Meer informatie vindt u op deze pagina. 

Collectieve zorgverzekering

Is uw inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering. Dat is een goedkope verzekering, waarvan wij een deel van de premie betalen. Meer informatie vindt u op deze pagina. 

Dagelijkse benodigdheden

Noodfonds Stichting Scala

Stichting Scala heeft een noodfonds voor kleine benodigdheden. Denk aan zaken als babyvoeding, luiers en leefgeld. Het maximum bedrag is meestal € 50,-.

Neemt contact op met Scala via (0516) 56 72 20 of info@scala-welzijn.nl.

Voedselbank

Via de Voedselbank kunt u levensmiddelen krijgen. Op werkdagen kunt u tussen 9.00 en 17.00 uur rechtstreeks contact opnemen via 06 46 33 39 11.

Energie besparen met “Goed voorbeeld doet goed volgen”

Energiekosten zijn onderdeel van uw grootste uitgaven. Breng uw energieverbruik naar beneden dankzij inzichten van dit project. Folders zijn verkrijgbaar bij de gebiedsteams.

Opleiding

Het Wijkleerteam

In het Wijkleerteam kunt u een MBO 2-opleiding volgen in de zorg/dienstverlening. Zo vergroot u uw kansen op werk.

Hulp bij regelingen

Sociaal Steunpunt Ooststellingwerf

Vrijwilligers van het Sociaal Steunpunt Ooststellingwerf ondersteunen mensen die onder de doelgroep minima vallen. Het gaat dan vooral om hulp bij het aanvragen van extra inkomenssteun en/of kwijtschelding bij de gemeente, het HEF en/of bij de Belastingdienst. Het steunpunt houdt een spreekuur op dinsdagmiddag tussen 13.30 - 16.30 uur in het Activiteitencentrum De Miente aan de Snellingerdijk 39 in Oosterwolde. Het spreekuur is gratis en werkt op afspraak. U maakt vooraf een telefonische afspraak met de coördinator via: 0612214062, 0516515188 of sociaal.steunpunt@gmail.com