Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers: jong geleerd is oud gedaan! De gemeente Ooststellingwerf is ervan overtuigd dat kinderen er hun leven lang profijt van hebben als ze op jonge leeftijd leren omgaan met geld. Dat kan ze helpen om later financiële problemen te voorkomen.

Om dit belangrijke onderwerp op een leuke en aansprekende manier onder de aandacht te brengen bij alle kinderen van groep 7 en 8 gaan we volgend schooljaar langs alle scholen met het aanbod van Mike-E en Spike-Y, gespecialiseerd in kindertheater en andere ludieke werkvormen rondom leren omgaan met geld.

Om de tour feestelijk te beginnen zijn er twee prijsvragen uitgeschreven voor alle basisscholen in de gemeente, één voor het bedenken van de leukste naam om een taart te winnen en één voor de leukste inzending om de feestelijke start van dit project te winnen. Alle scholen hebben ontzettend hun best gedaan en de prijswinnaars zijn inmiddels bekend. De mr.K.J. Dijkstraschool uit Elsloo heeft de beste naam verzonnen, namelijk de Doekoe Tour. Basisschool de Twirrewyn uit Donkerbroek heeft met haar inzending de feestelijke start van de Doekoe Tour gewonnen!

Niet getreurd voor de andere scholen: volgend schooljaar kunnen alle groepen 7 en 8 gebruik maken van het ludieke aanbod van Mike-E en Spike-Y rondom de Doekoe Tour. Wordt vervolgd!