Het project ‘Energie voor MKB’ geeft u inzicht in uw energieverbruik. En hoe u dat terugbrengt naar energieneutraal.

Het project ‘Energie voor MKB’ heeft als doel de bedrijven in de gemeente Ooststellingwerf inzicht te verschaffen in hun energiesituatie en hoe je dat terug brengt naar energieneutraal.

Eerste editie

‘Energie voor MKB Ooststellingwerf’ ging 7 december 2016 van start in de raadzaal van het gemeentehuis. Vijftien bedrijven gaan zich gedurende een jaar bezig houden met duurzaam ondernemen, met als einddoel energieneutraal te worden. De ondernemers maakten tijdens de aftrap kennis met elkaar en met ‘hun’ energie adviseur, die hen de komende maanden gaat begeleiden. Het project is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Ooststellingwerf en Stichting Duurzaam Ooststellingwerf (DO!) en wordt ondersteund door de provincie Fryslân.

Het project

‘Energie voor MKB Ooststellingwerf’ is het nieuwe project van gemeente Ooststellingwerf op het gebied van duurzaam ondernemen. Het project is de opvolger van het Koploperproject voor Duurzaam Ondernemen. Tijdens het  project  krijgt de deelnemer inzicht hoe hij zijn bedrijf energieneutraal kan maken. Met dat in het achterhoofd  wordt gekeken naar energiebesparing en duurzame energieopwekking. Tijdens het project worden de deelnemers begeleid door diverse energieadviseurs. De kosten voor de inhoudelijke begeleiding van de deelnemers worden voor twee derde gesubsidieerd door provincie Fryslân en gemeente Ooststellingwerf.

Een energieneutraal Ooststellingwerf

De gemeente heeft als ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Energie voor MKB Ooststellingwerf draagt bij aan deze doelstelling door bedrijven te inspireren om zelf energieneutraal te worden. Daarnaast heeft de gemeente ook diverse projecten lopen om duurzaamheid bij huishoudens te stimuleren, zoals Goed voorbeeld doet goed volgen, Perspectief op 0, Smart Grid en het Warmtescanproject, en werkt  mee aan een project om sportaccommodaties te verduurzamen. 

Volgende editie

Afhankelijk van het succes van het project Energie voor het MKB Ooststellingwerf, verwachten wij in het najaar met een volgende ronde van dit project van start te kunnen gaan.

Heeft u gevonden wat u zocht?