Fietsen: u doet het misschien al uw hele leven, soms al meer dan 60 jaar. De komst van de elektrische fiets zorgt voor veel ‘heropstappers’: fietsers die na jaren autorijden de fiets figuurlijk terug hebben gevonden. Wellicht heeft u het zelf ervaren: het verkeer is drukker. Ook op fietspaden. En soms werken spieren en gewrichten niet meer mee zoals u dat graag zou willen.

De Fietsersbond organiseert samen met de gemeente een Fiets Totaaldag op donderdag 21 oktober 2021. De cursuslocatie is in De Miente, Snellingerdijk 39, Oosterwolde. De zaal is open om 09:30 uur. Twee docenten van de Fietsersbond verzorgen een presentatie over veiligheid, over kleding en verkeersregels. Vervolgens fietst u onder leiding van de twee docenten een korte knooppuntenroute (ook te doen als u geen e-bike heeft). Bij terugkomst is er een lunch. In een middagpresentatie is er aandacht voor het afstellen van de fiets, pech-voorbereiding en veilig fietsen. Het programma eindigt rond 15:30 uur.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden (ook de lunch is gratis). Aanmelden is echter noodzakelijk. U kunt zich aanmelden door een e-mailbericht te sturen naar doortrappen@fietsersbond.nl.