Wethouder Engbert van Esch

Welkom op de vernieuwde website van onze gemeente!

De website is begin deze maand online gegaan. Daar zijn vele maanden van inspanning aan vooraf gegaan. Niet alleen wij, maar ook inwoners, raadsleden, adviesgroepen, websitebouwers en dorpsbelangen hebben er hard aan gewerkt.

Naast dat de website er nu totaal anders uitziet, is ook het zoeken makkelijker geworden en zijn bijna alle teksten herschreven. De vernieuwing van de website stond al langer op mijn wensenlijstje als het gaat om dienstverlening. In mijn wethouderschap heb ik al veel van dit wensenlijstje kunnen afvinken. Zo kunt u ook digitaal post van ons ontvangen via MijnOverheid, kunt u online steeds meer doorgeven en vinden en kunt u ons WhatsAppen. U kunt ons dus op elk moment bereiken, daarmee gaan we mee met de tijd en daar ben ik trots op. Waar ik ook trots op ben is onze telefonische bereikbaarheid. Maar liefst 80% van de telefoontjes die we krijgen worden binnen 20 seconden opgenomen. En 96,4% van de telefoontjes worden beantwoord.

Verder gaan we steeds meer doen samen met u als inwoner. Denk aan het Fonds Ooststellingwerf, waar u als inwoners de kans kreeg zelf initiatieven in te brengen en te realiseren. Maar we proberen u ook steeds meer te betrekken op social media. Bijvoorbeeld bij de fotowedstrijd voor de gemeentegids en de modellen op deze website zijn ook inwoners van onze gemeente die gereageerd hebben op een social media bericht.

Naast al deze verbeteringen heb ik het altijd belangrijk gevonden om dicht bij u te blijven staan. Ondanks de digitalisering, en dus ook ondanks deze nieuwe website, vind ik persoonlijk contact het meest waardevolle wat je als gemeente kan hebben. Daarom komt de hal er volgend jaar  totaal anders uit te zien, zodat we u in een prettige omgeving persoonlijk kunnen spreken. Kom daarom gerust eens langs op het gemeentehuis. De koffie staat klaar.