Oosterwolde- Tijdens de raadsvergadering van 25 februari jl. heeft de gemeenteraad van Ooststellingwerf ingestemd met het voorstel van de selectiecommissie om met de heer S. van Hemmen een arbeidsovereenkomst aan te gaan als raadsgriffier van de gemeente Ooststellingwerf. De nieuwe griffier zal op 1 maart starten met zijn werkzaamheden.

Werkervaring

Sietze van Hemmen werkt sinds begin 2018 als commissiegriffier bij de griffie en is door middel van een detachering tevens werkzaam als griffer (ad interim) bij de gemeente Loppersum. Hij is ook werkzaam als adviseur en projectleider bij Thorbecke BV. Daarvoor is hij in 2018 raadsgriffier (ad interim) bij de gemeente Winsum geweest.

In de periode voor 2018 was hij projectleider binnen de ruimtelijke ontwikkeling en projectleider voor de omgevingsvisie bij de gemeente Weststellingwerf.

Sollicitatieprocedure

De gemeente Ooststellingwerf heeft er voor gekozen de vacature voor raadsgriffier intern open te stellen voor 30 uur per week. Deze werving heeft geleid tot één interne kandidaat. De selectiecommissie is unaniem van mening dat de heer S. van Hemmen, wonende te Willemsoord een geschikte kandidaat is voor deze functie.