Zaterdag 28 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van de Lidl in Oosterwolde. Inwoners kunnen daar terecht voor de gratis service Band op Spanning. Met mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2-uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Hoe werkt het?

Servicemedewerkers staan gedurende de dag op het parkeerterrein. Ze controleren de bandenspanning van jouw auto en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik).

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl. Heb je vragen, dan kun je mailen naar: info@bandopspanning.nl.