Bak eens iets lekkers voor iemand die juist nu wel wat extra aandacht kan gebruiken. Dat is de kern van de actie ‘Heel Ooststellingwerf bakt’. De gemeente roept inwoners op om een taart, cake, koekjes of iets anders lekkers te bakken of te koken voor een buurtgenoot. Het is een actie die perfect past binnen het beleid van de gemeente, waarin ‘het naar elkaar omkijken’ gestimuleerd en gefaciliteerd wordt.

De coronacrisis raakt iedereen, maar sommige inwoners iets meer dan anderen. In deze tijd van lockdown en een avondklok, neemt de eenzaamheid bij veel mensen toe. Vooral bij inwoners die alleen, oud of ziek zijn, jongeren en de mantelzorgers ligt eenzaamheid op de loer.

Wethouder  Esther Verhagen: “Iedereen in Ooststellingwerf kent wel iemand die zich nu in een lastige situatie bevindt of gewoon wat extra aandacht kan gebruiken. We maken gezamenlijk door het coronavirus een nare en ingrijpende tijd door, waar we met elkaar doorheen moeten. Iets lekkers bakken of koken voor een ander is een leuke en makkelijke manier om te laten weten dat je aan iemand denkt. Het is niet de oplossing voor het probleem, maar we kunnen wel op deze manier een klein beetje licht brengen bij iemand die het nodig heeft. Bak je met ons mee?”

Daarom zet de gemeente deze actie op touw. Iedereen kan meedoen! Bak iets lekkers voor een ander en breng dat (coronaproof) langs.

De gemeente verloot vijf schorten en tien kookboeken van het populaire tv-programma ‘Heel Holland bakt’ onder de deelnemers. Om kans te maken, moet je drie dingen doen:

  • Zet je baksel op de foto;
  • Schrijf het recept uit;
  • Stuur de foto + het recept voor 3 maart naar de gemeente via Facebook of Instagram, of zet het in de reactie onder het Facebookbericht. Vergeet de hashtag #heelooststellingwerfbakt niet!

Je kunt de foto + het recept ook mailen naar communicatie@ooststellingwerf.nl 

Alle ingestuurde recepten bundelen we in het digitale kookboekje ‘Heel Ooststellingwerf bakt’ .