Duurzaamheid

Duurzaamheid

Gemeente Ooststellingwerf hecht veel waarde aan duurzaamheid. Zowel voor bedrijven als voor huishoudens. Zo heeft de gemeente het ECOmunity park, een duurzaam bedrijvenpark. Ook heeft gemeente Ooststellingwerf het Koploperproject, waarmee ondernemers in Ooststellingwerf worden gestimuleerd om duurzamer te gaan ondernemen. Voor de huishoudens heeft de gemeente doorgaans projecten om duurzaamheid door te voeren. 

Duurzaamheid biedt kansen


Middels diverse projecten ondersteunt gemeente Ooststellingwerf bewoners en bedrijven actief bij energiebesparing en verduurzaming. Na verscheidene projecten gaat de gemeente opnieuw van start met diverse bewonersprojecten. Wilt u energie besparen maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Of bent u al actief met energiebesparing? De gemeente start met projecten met verschillende instapmogelijkheden om alle geïnteresseerde bewoners te helpen. 

Doe mee!

Energiebesparing en verduurzaming bieden ook kansen voor huishoudens en bedrijven. Energiebesparing leidt tot lagere energiekosten en verduurzaming leidt tot meer comfort en verhoogt de waarde van woningen en bedrijven. Wilt u ook profiteren van deze voordelen kies dan een passend project voor uw situatie uit:

Gedurende het door u gekozen project, wordt u ondersteund door coaches op het gebied van energiebesparing en verduurzaming. U ontvangt maandelijks een nieuwsbrief met daarin leuke weetjes, tips en andere interessante artikelen. U bent welkom op drie georganiseerde evenementen die wederom betrekking hebben op energiebesparing en verduurzaming en daarnaast kunt u lid worden van de community op Facebook waar interessante dingen worden vermeld.

Contact

Heeft u vragen over een van de projecten of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met:

Jan Gropstra
Tel.: 0516-566336.
Mail: j.gropstra@ooststellingwerf.nl

 • Duurzaamheidsprojecten voor bedrijven

  • Energie voor het MKB Ooststellingwerf

   Het project ‘Energie voor MKB’ heeft als doel de bedrijven in de gemeente Ooststellingwerf inzicht te verschaffen in hun energiesituatie en hoe je dat terug brengt naar energieneutraal.

  • Koploperproject

   De afgelopen jaren is het Koploperproject uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 200 duurzame bedrijven en organisaties in Fryslân. Behalve MKB-bedrijven, deden ook gemeenten, zorginstellingen, scholen en woningcorporaties mee. Zij wisselden informatie uit, werkten met elkaar samen en gaven zo een positieve impuls aan een gezonde en duurzame economie.

  • ECOmunitypark

   Op 25 september werd de intentieverklaring voor het Ecomunitypark getekend. ECOmunity moet het meest duurzame bedrijvenpark van Nederland gaan worden.

 • Duurzaamheidsprojecten voor huishoudens

  • Duurzaamheidslening
  • Stookt u voor uw buren?

   De gemeente Ooststellingwerf vindt het belangrijk om stevig in te zetten op klimaat- en milieuverbetering. Daarom is de gemeente is het project Stookt U voor uw buren? gestart. Dit project ondersteunt en ontzorgt particuliere woningeigenaren bij het energiezuiniger en duurzamer maken van de eigen woning.

  • Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen

   Gedurende dit project krijgt u als deelnemer inzicht in uw energieverbruik middels een apparaatje voor energiemonitoring. Via dit kastje krijgt u de mogelijkheid om via uw PC het energieverbruik te volgen in huis en hoeveel dit kost in euro’s.

  • Perspectief op 0

   Bij ‘Perspectief op 0’ staat de collectieve aankoop van één of meerdere duurzame maatregelen centraal. Door een collectieve aankoop profiteert u als deelnemer van een goedkopere prijs en daarmee een kortere terugverdientijd van de investering. Welke maatregel(en) is of zijn het meest rendabel voor het huishouden om toe te gaan passen?

  • Smart Grid Ooststellingwerf

   Zijn er bij u thuis al duurzame maatregelen toegepast, ziet u uzelf als innovatief huishouden en bent u klaar voor de toekomst? Dan is het ‘Smart Grid’ project iets voor u!

 • Overig

  • Verduurzamen sportaccommodaties

   Sport Fryslân, de provincie Fryslân en de gemeente Ooststellingwerf werken samen aan dit project om zo sportaccommodaties duurzamer te maken.


 

Contact

Openingstijden


Gemeentehuis Ooststellingwerf
't Oost 11
8431 LE Oosterwolde

Telefonisch contact met de gemeente via 14 051614 0516 (geen netnummer)

Buitenland: 0031 516 566 222

gemeente@ooststellingwerf.nl

WhatsApp: 06 83044545

Het is niet mogelijk om naar het WhatsApp-nummer te bellen of een sms te sturen.

Tip voor de website


 

Snel naar