Fonds Ooststellingwerf

Fonds Ooststellingwerf

Ruim 800 inwoners van de gemeente Ooststellingwerf hebben  gestemd op initiatieven uit de derde ronde van het Fonds Ooststellingwerf. Het was voor de initiatiefnemers een spannende publieksdag. Want er was drie keer meer subsidie aangevraagd dan er beschikbaar was. De uitslag is bekend: zeven projecten krijgen subsidie. Er waren drie rondes van het Fonds Ooststellingwerf. In totaal worden 46 ideeën werkelijkheid met subsidie vanuit het Fonds.

Kracht

De aanpak van het Fonds Ooststellingwerf is uniek. “We vragen inwoners om met ideeën te komen. Na beoordeling van een onafhankelijke adviescommissie is het aan de inwoners om te stemmen op hun favorieten.” aldus wethouder Engbert van Esch. De inwoners hadden dus een belangrijke rol in het subsidietraject. “Dat zorgt voor verbondenheid en is volgens mij ook de kracht van dit Fonds. Er zijn zo ontzettend veel subsidieaanvragen gedaan en er is ook enorm veel gestemd. Daar ben ik trots op. Het leeft!”

Zuivere stemprocedure

In deze derde en laatste ronde van het Fonds Ooststellingwerf konden inwoners van de gemeente van 14 jaar en ouder stemmen in Appelscha. Hiervoor moesten inwoners vooraf een stempas aanvragen. “Het gaat hier om grote bedragen. We wilden er beslist zeker van zijn dat de stemming eerlijk verloopt. Er was € 316.500 beschikbaar en ruim € 800.000 aangevraagd. Dan moet zo’n stemming loepzuiver verlopen.”

Twee keuzes

“Er leven zoveel mooie ideeën, dan is het zonde om maar op één idee te kunnen stemmen. Daarom stemde iedereen op twee ideeën. De eerste keuze kreeg 2 punten, de tweede 1 punt.” De uitslag is samengevoegd met de beoordeling van de adviescommissie, die onder andere beoordeelden op innovatie en sociale leefbaarheid. Ondanks het wisselvallige weer was de opkomst goed. “Dat laat zien dat zoveel inwoners betrokken zijn met wat er in onze gemeente gebeurt,” aldus Van Esch. “Fantastisch.”

Uitslag
  • Parkbossen Oldeberkoop                                                     € 91.857,00
  • Verduurzaming zwembad Haulewelle                                  € 101.562,00
  • Blughut 3.0                                                                           € 34.268,00
  • Multifunctioneel sportveld Donkerbroek                               € 32.469,00
  • ABO laat u genieten van het landschap                               € 10.000,00
  • Dorpspark Haulerwijk                                                           € 15.000,00
  • Uitbreiding kleedruimte voetbalvereniging Waskemeer       € 31.344,00

Download hieronder de volledige uitslag met de puntentelling van de adviescommissie en de publieksjury.

Te downloaden:


 

Contact

Openingstijden


Gemeentehuis Ooststellingwerf
't Oost 11
8431 LE Oosterwolde

Telefonisch contact met de gemeente via 14 051614 0516 (geen netnummer)

Buitenland: 0031 516 566 222

gemeente@ooststellingwerf.nl

WhatsApp: 06 83044545

Het is niet mogelijk om naar het WhatsApp-nummer te bellen of een sms te sturen.

Tip voor de website


 

Snel naar