Gemeentelijke belastingen

Gemeentelijke belastingen

Dagelijks maakt u gebruik van gemeentelijke voorzieningen. De straat, het riool, de openbare verlichting, noem maar op. Al deze voorzieningen kosten geld. Het meeste geld ontvangt de gemeente van het Rijk. Maar daarmee kunnen niet alle voorzieningen en projecten bekostigd worden. Een deel van deze kosten wordt betaald uit de opbrengst van de gemeentelijke belastingen.

Soorten belasting

Hebt u een onroerende zaak, zoals een koopwoning of bedrijfspand? Jaarlijks betaalt u hiervoor onroerendezaakbelasting (OZB) aan de gemeente. De hoogte van het te betalen bedrag hangt onder andere af van de waarde van de onroerende zaak (WOZ-waarde).

In bepaalde gevallen kan de gemeente u forensenbelasting opleggen. Dit kan als u een tweede woning of stacaravan in de gemeente Ooststellingwerf hebt, terwijl u in een andere gemeente uw hoofdverblijf heeft

De gemeente heft toeristenbelasting omdat toeristen gebruik maken van voorzieningen in de gemeente. Degene die slaapgelegenheid aanbiedt, betaalt de toeristenbelasting.

Onder de naam precariobelasting wordt een directe belasting geheven ter zake van het hebben van kabels en leidingen onder, op of boven voor de openbare dienst bestemde gemeentegrond, bedoeld of genoemd in deze verordening.

Voor een openbare aankondiging, zichtbaar vanaf de openbare weg, binnen het gebied volgens de begrenzing in het bestemmingsplan Oosterwolde Kom 2003, betaalt u reclame belasting.

Meest gestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen belastingen


 

Contact

Openingstijden


Gemeentehuis Ooststellingwerf
't Oost 11
8431 LE Oosterwolde

Telefonisch contact met de gemeente via 14 051614 0516 (geen netnummer)

Buitenland: 0031 516 566 222

gemeente@ooststellingwerf.nl

WhatsApp: 06 83044545

Het is niet mogelijk om naar het WhatsApp-nummer te bellen of een sms te sturen.

Tip voor de website


 

Snel naar