Hulp bij financiële vragen

De budgetadviseur kijkt graag met u mee

Soms is het moeilijk om overzicht te houden en alle rekeningen op tijd te betalen. Of om betalingsregelingen te treffen. En soms wilt u gewoon dat iemand eens met u meekijkt naar uw inkomsten en uitgaven. Of u ondersteunt in het op orde krijgen en houden van uw administratie. Het kan ook zijn dat er iets in uw leven verandert en u wilt weten wat de financiële gevolgen zijn. Voor al deze vragen kunt u terecht bij de budgetadviseur van het Gebiedsteam Ooststellingwerf.

Hoe kan de budgetadviseur mij helpen?

De budgetadviseur kijkt met u waar u advies of hulp bij wilt hebben. Samen wordt gekeken welke mogelijkheden u heeft. Vaak bent u na één of enkele gesprekken met de budgetadviseur voldoende geholpen om zelf verder te kunnen.

Kan ik hulp krijgen voor een langere periode?

Als u langere tijd hulp wilt, kan de budgetadviseur u in contact brengen met een vrijwilliger. Deze vrijwilliger kan u helpen bij dingen die u zelf lastig vindt. U kunt dan denken aan het bijhouden van uw administratie, het aanvragen van regelingen, of het houden van overzicht over uw uitgaven. De vrijwilliger kan u hierbij begeleiden en u leren om het zoveel als mogelijk zelf te kunnen doen.

Wat kost de budgetadviseur?

Het inschakelen van de budgetadviseur kost u helemaal niets. Zo heeft u geen extra kosten om uw geldzaken weer op orde te krijgen. De budgetadviseur kan u indien nodig doorverwijzen naar de Kredietbank.

Wilt u zelf aan de slag met uw schulden?

Komt u wel eens geld tekort, heeft u geld over of heeft u schulden? Op Ooststellingwerf.startpuntgeldzaken.nl vindt u geldplannen waarmee u zelf aan de slag kunt.

De website zelfjeschuldenregelen.nl geeft u stapsgewijs tips om uw schulden zelf op te lossen.

Kan ik ook gebruik maken van kostenbesparende maatregelen van de gemeente?

Voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente het Armoedebeleid. Hierin staan diverse regelingen waar u mogelijk voor in aanmerking kan komen. De gemeente kan u hier meer informatie over geven. Ook kan de budgetadviseur u hier mee helpen.

Hoe kom ik in contact met de budgetadviseur?

De budgetadviseur werkt bij het Gebiedsteam Ooststellingwerf. U kunt de Budgetadviseur als volgt bereiken:

• Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via (0516) 820 100
  • Stuur een e-mail naar info@gbtoost.nl
  • Stel uw vraag tijdens het whatsapp spreekuur: elke dinsdagavond van 19:30 tot 21:00 uur via 06 - 588 121 85.
  • Stel uw vraag tijdens het financieel inloopspreekuur: elke woensdag van 9:00 uur tot 13:00 uur in het Gezondheidscentrum:

Gezondheidscentrum
    Brink 1
    8431 LD Oosterwolde

Poster 'zet de stap, afgelost is opgelost'

Gemeentehuis Ooststellingwerf
't Oost 11
8431 LE Oosterwolde

Telefonisch contact met de gemeente via 14 051614 0516 (geen netnummer)

Buitenland: 0031 516 566 222

gemeente@ooststellingwerf.nl

WhatsApp: 06 83044545

Het is niet mogelijk om naar het WhatsApp-nummer te bellen of een sms te sturen.

Tip voor de website

Snel naar