Veiligheid

Veiligheid

Gemeente Ooststellingwerf heeft diverse projecten en maatregelen om de veiligheid te waarborgen.

 • Integrale veiligheid

  Integrale veiligheid in Ooststellingwerf betekent sámen werken aan de verbetering  van de lokale veiligheid. Dus waarbij bijvoorbeeld inwoners, ondernemers, gemeente en politie samenwerken aan het verhogen van de veiligheid. 

 • Bestrijding hennepteelt

  Hennep lijkt een manier om snel geld te verdienen om schulden af te lossen of een grote uitgave te doen. Echter, schijn bedriegt. Veel mensen zijn door de hennepteelt juist (verder) in de financiële problemen gekomen. Hennep telen is een misdrijf en dus strafbaar. Daarnaast kleven aan de hennepteelt gevaren zoals de kans op brand, wateroverlast en ontploffing.

 • Burgernet

  Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, de gemeente en politie, om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

 • Denk vooruit

  In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. In dat geval is het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Kijk voor meer informatie op de website crisis.nl.

 • WABP / Buurtwhatsapp-groepen

  Als bewoner weet u wel wat normaal is in uw wijk of buurt. U weet wanneer er bekende of onbekende mensen langslopen. Of welke plekken logisch zijn om stil te staan met een auto. Afwijkend gedrag kan betekenen dat er een verdachte situatie is. Via een WhatsApp-groep kunt u dit soort verdachte situaties delen met uw buren verderop. Ziet u een verdachte situatie? Deel dit dan ook via de Whatsappgroep! Wilt u zich bij een groep in uw buurt aanmelden of wilt u zélf een groep starten? Dan kunt u kijken op de site van WhatsApp-buurtpreventie: www.wabp.nl . 

 • Boef in de Wijk

  In januari 2017 is gemeente Ooststellingwerf van start gegaan met het project “Boef in de wijk”. Bij dit project worden acteurs ingezet om verdacht gedrag te vertonen, hetzelfde soort gedrag wat in inbreker zou vertonen. In samenwerking met de politie en de beheerders van de Buurtwhatsapp-groepen wordt gemonitord wanneer het verdachte gedrag wordt opgemerkt. Door “Boef in de wijk” in te zetten wil de gemeente Ooststellingwerf de effectiviteit van de Buurtwhatsapp-groepen en de oplettendheid van de inwoners testen. 


 

Contact

Openingstijden


Gemeentehuis Ooststellingwerf
't Oost 11
8431 LE Oosterwolde

Telefonisch contact met de gemeente via 14 051614 0516 (geen netnummer)

Buitenland: 0031 516 566 222

gemeente@ooststellingwerf.nl

WhatsApp: 06 83044545

Het is niet mogelijk om naar het WhatsApp-nummer te bellen of een sms te sturen.

Tip voor de website


 

Snel naar