De gemeente Ooststellingwerf ondersteunt gezinnen met kinderen tot en met 17 jaar met kleding- en schoenenbonnen. Per kind is er een bon van € 75,00 voor kleding en een bon van € 75,00 voor schoenen beschikbaar. Aanvragen van de bonnen kan vanaf vrijdag 15 oktober.

Hoe werkt het?

Heeft u kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar? Bent u een alleenstaande ouder en verdient u per maand maximaal € 1.127,24 (exclusief vakantiegeld)? Of bent u getrouwd/samenwonend en is uw gezamenlijke inkomen maximaal € 1.610,35 per maand (exclusief vakantiegeld)? Dan komt u misschien in aanmerking voor kleding- en schoenenbonnen voor uw kind(eren). Let op: bij woningdeling/kostendeling wordt aangesloten bij de draagkrachtberekening van de bijzondere bijstand.

Wat moet ik doen?

Ontvangt u een uitkering van de gemeente Ooststellingwerf? Dan ontvangt u de bonnen automatisch en hoeft u geen aanvraag in te dienen. Ontvangt u geen uitkering van ons? Dan kunt u een aanvraag indienen. Aanvragen van de bonnen kan vanaf 15 oktober 2021 t/m 30 november 2021 via het aanvraagformulier.

Kijk voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.ooststellingwerf.nl/kledingbon.