Heeft u vragen of wilt u meer actuele informatie over het coronavirus? Op onderstaande websites leest u meer over het coronavirus.

Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona. Telefoonnummer: 0800-1351 (7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur).

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid? Dan kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Infectieziekten van GGD Fryslân via: 088 22 99 222, of natuurlijk met de eigen huisarts.

Heeft u na het lezen van de informatie op bovengenoemde websites nog vragen over het virus? Dan kunt u ook contact opnemen met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid, via 0800-1351. Vanuit het buitenland is dit nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.

Eenvoudige uitleg over corona

Op de website Corona Steffie legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn dezelfde maatregelen als die gelden voor de griep en verkoudheid:

  • Regelmatig de handen wassen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg.
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar