Heeft u vragen of wilt u meer actuele informatie over het coronavirus? Op onderstaande websites leest u meer over het coronavirus.

Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona. Telefoonnummer: 0800-1351 (7 dagen per week van 8.00 tot 22.00 uur).

Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid? Dan kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Infectieziekten van GGD Fryslân via: 088 22 99 222, of natuurlijk met de eigen huisarts.

Heeft u na het lezen van de informatie op bovengenoemde websites nog vragen over het virus? Dan kunt u ook contact opnemen met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid, via 0800-1351. Vanuit het buitenland is dit nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351.

Eenvoudige uitleg over corona

Op de website Corona Steffie legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn dezelfde maatregelen als die gelden voor de griep en verkoudheid:

  • Regelmatig de handen wassen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze zo snel mogelijk weg.
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar

Vanaf 26 juni 2021 is een mondkapje dragen alleen nog verplicht in het openbaar vervoer, personenvervoer, op stations, vliegvelden en in het voortgezet onderwijs. Ook als u een coronaprik heeft gehad.