Afgelopen zaterdag was het gemeentehuis van Ooststellingwerf toneel van de informatiemiddag voor 65-plussers over langer zelfstandig thuis. Deelnemers die de middag bezochten deelden handige tips en deden mee aan verschillende workshops.

“Wanneer je ouder wordt, veranderen je woon- en leefwensen” aldus wethouder Fimke Hijlkema. “Daar willen wij als gemeente goed op inspelen. Het is dan ook fantastisch om te zien hoeveel mensen zich hiervan bewust zijn en deelnamen aan het mooie programma.” Maar liefst 120 mensen bezochten de middag waarbij ze meer leerden over technologie in huis die het leven een heel stuk makkelijker kan maken en praktische oplossingen van woningstichtingen, zoals een douchezit.

De deelnemers konden kiezen uit verschillende workshops. Deze workshops gingen over leningen om woningaanpassingen te doen, brandveiligheid en het Gebiedsteam en Actium wonen. De bewustwording is groot, zo merkte de gemeente. Zo sprak een vrouw uit Oosterwolde: “Mijn moeder zei altijd: ‘Je moet tien jaar in het vooruit denken en daarop je keuzes baseren’.”