Zondag 12 september 2021 openen monumentenhouders in Ooststellingwerf hun deuren tijdens de nationale Open Monumentendag. De monumenten zijn dan van binnen en buiten  te bekijken. Er zijn leerzame activiteiten zoals rondleidingen en exposities over de geschiedenis van het monument en haar omgeving. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. U bent van harte welkom om de monumenten te bezoeken. De entree is gratis. Elk monument is van 12.00 – 17.00 uur open.

Zodra u De Bining in Haulerwijk binnenstapt waant u zich in een andere tijd. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u te vertellen over de geschiedenis van deze kerk. Kerkstraat 13, Haulerwijk.

Bij het Cachot in Appelscha gaat u dit jaar 100 jaar terug in de tijd. De kleine gevangenis aan de vaart is voorzien van een tentoonstelling met attributen die verband houden met het gevangeniswezen. Rechts van Vaart Zuidzijde 90, Appelscha.

Kinderen mogen bij de Dorpskerk in Elsloo de klokken in de monumentale klokkenstoel luiden en krijgen daarvoor het diploma assistent-klokkenluider. Adres: Hoofdweg 42, Elsloo

Op www.ooststellingwerf.nl/omd ziet u alle monumenten die meedoen. Ook kunt u een folder met alle deelnemende monumenten ophalen bij het Toeristen Informatie Punt (TIP) in Appelscha.