In onze gemeente zijn er enorm veel mooie initiatieven om mensen te helpen tijdens de coronacrisis. Op deze pagina staat een overzicht van de initiatieven.

Mist er een initiatief? Stuur dan een mailtje naar communicatie@ooststellingwerf.nl, dan zetten wij het initiatief erbij.

Wil jij ook iets doen?

Wil jij ook graag iets doen voor anderen? Via www.vraagelkaar.nl/corona kun je aangeven hoe je ouderen en kwetsbare mensen in jouw omgeving wat steun wilt bieden: bijvoorbeeld een boodschapje aan de deur hangen, een luisterend oor bieden door gezellig berichtjes uit te wisselen of met iemand bellen. Je kunt hulp aanbieden, maar ook contact zoeken of hulp vragen.

Welzijnslijn Scala

Stichting Scala heeft een Welzijnslijn open voor mensen in Ooststellingwerf die even een praatje willen maken of hun zorgen willen uiten. Heeft u een vraag, wilt u gewoon een praatje maken of maakt u zich zorgen? Bel op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 tot 13.00 uur naar telefoonnummer: 0516 567220.

Gezamenlijke gratis bezorgservice

Ondernemers in Oosterwolde hebben een gratis bezorgdienst opgezet voor mensen die door het coronavirus niet meer naar de winkels kunnen komen. De deelnemende ondernemers zijn via telefoon, whatsapp, mail of sociale media te bereiken. Overleg wat er nodig is en plaats de bestelling. Voor 16.00 uur besteld, is dezelfde dag nog in huis. Deze bezorgservice wordt met medewerking van Personenvervoer Kort gratis aangeboden in een straal van zo’n 10 kilometer rondom Oosterwolde. 

Kijk op beleefoosterwolde.nl voor meer informatie.

Ontwikkeling voor kinderen materiaal

Scala biedt materiaal aan waarmee u uw kind spelenderwijs kunt voorbereiden op het lezen en schrijven in groep 3 en 4. Dit heet het Opstap project. Lees meer over het Opstap project.

Thuis fit blijven

Buurtsport Ooststellingwerf maakt filmpjes hoe je thuis fit kan blijven. Laat u inspireren via:

Ouderenuurtje bij de supermarkt

  • Poisz Oosterwolde
    Speciaal voor ouderen en kwetsbaren opent Poiesz van maandag tot en met zaterdag de deuren van 07.00 – 08.00 uur. 
  • Albert Heijn Oosterwolde
    Speciaal voor ouderen, mensen die in de zorg werken en kwetsbaren opent Albert Heijn van maandag tot en met vrijdag de deuren van 07.00 – 08.00 uur.

Samen Sterk Tegen Corona

Wil je klaar staan voor je buurman of buurvrouw of kan je zelf wel wat hulp gebruiken? Denk aan den boodschapje, de hond uitlaten, het posten van een brief of gewoon even een beetje aanspraak. Bestel dan de poster Samen Sterk Tegen Corona.

Ga naar de website samensterktegencorona.nl voor meer informatie en om de poster te bestellen.

poster samen sterk

Praktische ondersteuning

Dorpsbelang Donkerbroek, Plaatselijk Belang Haule, PKN Donkerbroek-Haule, sv Donkerbroek en vele dorpsgenoten slaan de handen in één om, daar waar nodig, hulp te bieden aan mensen die in de knel komen tijdens de corona epidemie. Het gaat hierbij om praktische ondersteuning en menselijkheid naar elkaar, niet om medische zorg of andere specialistische taken.
Heb je hulp nodig of wil je dit juist bieden? Neem contact op met dorpsbelang@donkerbroek.nlpbhaule@outlook.com of ga naar de facebookpagina van Dorpsbelang Donkerbroek.