Op donderdag 8 juli aanstaande zetten wethouder Marcel Bos van de gemeente Ooststellingwerf en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk samen een eerste schop in de grond. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Ooststellingwerf gaat hiermee officieel van start.

Aanleg glasvezel start

Wethouder Marcel Bos vindt het erg fijn dat de aanleg nu echt is begonnen. “Ik ben blij dat de inwoners in bijna alle dorpen van onze gemeente binnenkort supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking krijgen. Het afgelopen jaar hebben we ervaren hoe belangrijk dat is, zowel zakelijk als privé. Hier hebben we met z'n allen de komende jaren veel profijt van."

Thuiswerken

Directeur DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van dit deel van Nederland van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. “Het is nu investeren in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren. Een kwart van de thuiswerkers geeft aan ook na de corona pandemie vaker thuis te willen werken. En met glasvezel kunnen de inwoners van Ooststellingwerf met z’n allen tegelijk gebruik maken van internet, bellen of tv kijken.

Glasvezelaanleg in alle dorpen

Met de aannemer zorgt DELTA Fiber Netwerk ervoor dat klanten zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden. De aanleg van glasvezel in de dorpen van Ooststellingwerf wordt uitgevoerd door aannemer Allinq. In verschillende dorpen zijn we al begonnen met voorbereidingen en meer.

Allinq is geselecteerd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen van Ooststellingwerf. Inmiddels is de aannemer begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. Het merendeel van de graafwerkzaamheden start na de bouwvak. Naar verwachting worden voor het einde van dit jaar alle dorpsbewoners met een glasvezel-abonnement op het netwerk aangesloten.

Over DELTA Fiber Nederland

DELTA Fiber is het snelst groeiende telecombedrijf in Nederland. Zo’n 850.000 woningen en bedrijven hebben nu toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. De ambitie van het bedrijf is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk adressen te voorzien van supersnel internet. Voor het einde van 2021 wil DELTA Fiber in Nederland in totaal 1 miljoen huishoudens en bedrijven hebben aangesloten.