Vanaf 23 september werkt de provincie Fryslân aan onderhoud van de N380. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Prikkedam en de
afslag Kapelweg.

Wat gaan we doen?
Er komt een nieuwe asfaltlaag op en we verstevigen de berm op een aantal plekken met grasbetontegels. Het gaat om het gedeelte vanaf kruispunt Prikkedam tot aan hectometer 18.1. Ook krijgt de weg in het bochtige tracé tussen hectometer 18 en 20 een inhaalverbod met de daarbij behorende markering (doorgetrokken dubbele as-streep).

Planning en hinder

  • Week 39
    Van 23 t/m 27 september brengen we een nieuwe asfaltlaag aan tussen de rotonde Prikkedam en de afslag Kapelweg. Autoverkeer kan er niet langs en zal worden omgeleid via de N381/N351. Voor u betekent dit dat u in deze periode 1 dag niet of moeilijk bereikbaar bent. Aannemer KWS Infra zal u hier tijdig over informeren. In week 39 en 40 ontbreekt de markering op het wegvak.
  • Week 41
    In de week van 7 oktober brengen we de markering aan. Dit staat gepland op dinsdag 8 en woensdag 9 oktober. Dat betekent dat het weggedeelte die twee dagen gestremd is. Deze data zijn vanwege de weersomstandigheden nog onder voorbehoud.
  • Later in het jaar brengen we de bermversteviging aan. Hiervoor is een halve wegafzetting nodig. De duur en planning hiervan is nog niet bekend.

Omleiding
Voor landbouwverkeer is er een alternatieve route. Het openbaar vervoer rijdt ook een aangepaste route, waarbij een aantal halteplaatsen komt te vervallen. Het fietsverkeer kan gebruik blijven maken van het fietspad.