Op initiatief van diverse ondernemers uit Oosterwolde is een bezorgdienst opgezet. Inwoners van Ooststellingwerf die door het coronavirus niet meer naar de winkel mogen of durven, kunnen gratis gebruikmaken van deze service.

Wethouder Marcel Bos juicht de actie toe. “Door de coronacrisis zijn verschillende ondernemers gigantisch onder druk komen te staan. Als je dan ziet dat in zo’n moeilijke tijd dit soort initiatieven ontstaan, dan kun je daar alleen maar trots op zijn. Het toont de kracht van onze ondernemers.”

De gezamenlijke gratis bezorgservice is ontstaan vanuit de zogenoemde koplopersgroep. Dit is een groep van zo’n twintig winkeliers uit het centrum van Oosterwolde die een intensievere samenwerking zijn aangegaan onder het motto ‘samen werken aan een prachtig en krachtig Oosterwolde’. “Het is crisis. Als ondernemers hebben we gekeken naar wat wij samen kunnen doen om onze klanten te helpen. Hierop is de gratis bezorgservice opgezet”, vertelt Henkjan van Zanten, voorzitter van Oosterwolde Promotion.

Hulp

De winkeliers kregen vervolgens hulp van Ale Kort, directeur van Personenvervoer Kort. Hij was direct enthousiast over het het idee. “Door de coronacrisis staan veel van onze auto’s stil en veel van onze mensen werken niet. Wij kunnen elkaar nu mooi helpen door de capaciteit die wij momenteel over hebben, in te zetten voor de bezorgservice.”

FotoTekst.nl heeft voor de bezorgservice een tijdelijke website gerealiseerd. De deelnemende winkeliers zijn te vinden op www.beleefoosterwolde.nl.

Wie niet de deur uit kan en iets nodig heeft, kan rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende ondernemers. Onderling kan dan worden besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe er betaald dient te worden. Voor 16.00 uur besteld, is dezelfde dag nog in huis.

Overige ondernemers uit de gemeente kunnen zich ook aansluiten. Aanmelden kan via Van Zanten (henkjan.vanzanten@gmail.com).

Koop lokaal

De oproep van de ondernemers is in ieder geval om lokaal te blijven winkelen. Voor wie niet naar de winkels kan komen, is dus deze bezorgdienst opgezet. “Op deze manier helpen we elkaar door deze moeilijke periode heen”, aldus Van Zanten.

De wethouder kan bovenstaande enkel onderstrepen. “In een tijd als deze, waarin je veel thuis zit, ben je wellicht geneigd om online te gaan kopen. Maar juist nu is het belangrijker dan ooit om dit lokaal te blijven doen.”

Bekijk het filmpje over de bezorgservice