Project ‘Perspectief op 0’ geeft deelnemers inzicht in hoeveel het kost om energiebesparende maatregelen te nemen. Het doel is om in 2020 energieneutraal te worden.

Bij ‘Perspectief op 0’ staat de collectieve aankoop van één of meerdere duurzame maatregelen centraal. Door een collectieve aankoop profiteert u als deelnemer van een goedkopere prijs en daarmee een kortere terugverdientijd van de investering. Welke maatregel(en) is of zijn het meest rendabel voor het huishouden om toe te gaan passen?

Om dit goed voor u in kaart te brengen kan er een energiescan worden uitgevoerd. Middels deze energiescan krijgt de deelnemer inzicht in de verschillende maatregelen om hun woning energieneutraal te krijgen.

Naast het realiseren van de collectieve aankopen, ontvangen de deelnemers gedurende het project maandelijks een brief en worden er drie verschillende activiteiten georganiseerd om de bewoners als groep te betrekken bij het proces.

Dankzij de subsidie van gemeente Ooststellingwerf, geldt voor dit project slechts een eigen bijdrage van € 175,-. Een flinke besparing, want gewoonlijk zijn de kosten voor het maatwerkadvies al € 360,-. 

Doe mee!

Is uw interesse gewekt en ziet u deelname aan dit project wel zitten?  Meld u dan aan via de website van sameen.

Waarom meedoen?

Dit project heeft voor u de volgende voordelen:

  • Inzicht in de mogelijkheden om energieneutraal te worden;
  • Toepassen van één of meerdere duurzame maatregelen met groot voordeel door collectieve aankoop;
  • Een officieel energielabel voor uw woning.
     

Heeft u gevonden wat u zocht?