De Adviesraad Sociaal Domein is naar jou op zoek! (12-10-2017)

De Adviesraad Sociaal Domein is naar jou op zoek! (12-10-2017)

RSS

Ben jij een betrokken inwoner die graag een bijdrage wil leveren aan de samenleving? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en heb je affiniteit met zorg, welzijn, jeugd of  werk en inkomen? Lees dan verder. De Adviesraad is naar jou op zoek!

De afgelopen jaren is er veel veranderd. De gemeente is verantwoordelijk voor de sociale taak van jeugdzorg, begeleiding en dagbesteding van mensen die niet in de Wet langdurige zorg vallen, sociale participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor alle facetten van huisvesting en wonen. Deze sociale taak noemen we het Sociaal Domein.

Adviesraad Sociaal Domein
In 2016 is de Adviesraad met haar werkzaamheden begonnen.

Er zijn op dit moment enkele vacatures. De Adviesraad Sociaal Domein streeft naar een samenleving waarin alle inwoners van Ooststellingwerf kunnen deelnemen, ongeacht hun positie en/of beperking. Als lid van de Adviesraad signaleer je relevante ontwikkelingen en knelpunten op het gebied van het Sociaal Domein. Hiermee vormt de Adviesraad de brug tussen inwoners en de gemeente. Je denkt mee en geeft, samen met de overige leden van de Adviesraad,  het college van burgemeester en wethouders (B&W), gevraagd of ongevraagd, onafhankelijk en deskundig advies.

In themagroepen werk je aan één van de volgende thema’s:

  • Werk en Inkomen
  • Zorg, Welzijn en Wonen
  • Participatie en leefbaarheid
  • Jeugd en jeugdhulp

De Adviesraad vergadert maandelijks op een maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in het  gemeentehuis te Oosterwolde. Daarnaast zijn er vergaderingen van de themagroep waar je bij bent aangesloten.

Naast een aanwezigheidsvergoeding voor het bijwonen van de Adviesraad geldt een bijdrage in de  reiskosten voor het eventueel bijwonen van conferenties, etc.

Voor een beeld van onze activiteiten verwijzen wij je graag naar het Jaarverslag 2016 en het Jaarplan 2017 dat je kunt vinden op onze website www.ooststellingwerf.nl/inwoners/adviesraad-sociaal-domein_41766

Interesse?

Ben je na het lezen van deze oproep enthousiast geworden en wil je met ons in gesprek? Dan kun je tot uiterlijk 15 november 2017  jouw motivatie sturen naar de voorzitter van de Adviesraad mw. Anita Zwaaneveldt  via adviesraad@ooststellingwerf.nl. Vermeld in je mailbericht ook naar welk(e) thema(‘s) jouw voorkeur uitgaat. Voor vragen en informatie kun je ook gebruik maken van dit e-mailadres.

De gesprekken worden ’s avonds gehouden in week 47 (20 t/m 24 november 2017) .

Wij zien jouw reactie met belangstelling tegemoet.