Geldzorgen los je samen op (12-06-2017)

Geldzorgen los je samen op (12-06-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 12-09-2017.
Campagne poster afgelost is opgelost

Geldzorgen zijn niet iets om je voor te schamen; het kan namelijk iederéén overkomen. Ongeveer één op de vier huishoudens in Nederland heeft ernstige geldzorgen. Maar geldzorgen zijn wel iets om zo snel mogelijk op te lossen, want hoe langer je wacht, hoe meer de situatie verslechtert. Gelukkig sta je er niet alleen voor.

Liever een ommetje maken dan de post openmaken, waardoor de stapel rekeningen en aanmaningen groeit en groeit. Overdag de schijn ophouden dat alles goed gaat, ’s nachts wakker liggen van het piekeren. Bij een kennis geld lenen om het ene gat met het andere te dichten. Als de deurbel gaat bang zijn dat de deurwaarder op de stoep staat. Misschien zijn dit voor jou herkenbare voorbeelden en ervaar je stress en eenzaamheid, omdat je tot het uiterste probeert de problemen zelf op te lossen. Toch is hulp vragen het beste wat je kunt doen als je geldzorgen hebt. En dan met name bij een professionele instantie, want hoe goedbedoeld de hulp van vrienden en familie ook is, vaak raak je daardoor van de regen in de drup en komt bovendien de vriendschapsrelatie onder druk te staan.

Vroegtijdig om hulp vragen bij geldzorgen voorkomt dat situaties uit de hand lopen. Samen met een professional worden de zorgen in kaart gebracht en alleen al door weer overzicht te hebben creëer je rust. Daarna wordt gezamenlijk bekeken hoe de schulden kunnen worden afgelost – en de problemen opgelost. Hoe slecht de situatie ook is (of lijkt), niemand hoeft er alleen voor te staan. Er zijn organisaties die hulp bieden. Zet de stap, vraag om hulp.

Heb je geldzorgen en wil je er graag eens met iemand over praten, dan kun je terecht bij het Gebiedsteam:

Contactgegevens

info@gbtoost.nl of 0516 820 100

Of kom langs tijdens het financieel inloopspreekuur elke woensdag van 9:00 uur tot 13:00 uur:

Gezondheidscentrum

Brink 1

8431 LD Oosterwolde

Je kunt ook je vragen stellen tijdens het whatsapp spreekuur (06 588 121 85) elke dinsdagavond van 19:30 tot 21:00 uur.

Kijk ook eens op:

ooststellingwerf.startpuntgeldzaken.nl   

Door enkele stappen te doorlopen krijg je overzicht over je situatie en advies over welke actie je het beste kunt ondernemen.

www.zelfjeschuldenregelen.nl

Deze website geeft je stapsgewijs tips om je geldzorgen zelf op te lossen