Help mee met het uitstippelen van de Maderkunstroute! (15-06-2016)

Help mee met het uitstippelen van de Maderkunstroute! (15-06-2016)

RSS
Dit item is verlopen op 30-09-2016.

‘De Opening’ het eerste beeld van de Mader Collectie in Ooststellingwerf. Deze zomer komen er veel meer Maderbeelden naar Ooststellingwerf. In verschillende formaten en materialen. Deze beelden komen door de gehele gemeente,  maar ook daarbuiten. ‘De Opening’ is nu alvast op verkenningstocht. Weet u een locatie die uitermate geschikt is voor dit beeld of een van de andere beelden? Heeft u bijzondere herinneringen aan deze plaats? Laat het ons weten, en wie weet wordt deze plek wel de standplaats van een van de Maderbeelden!

Laat het ons weten! U kunt op de volgende wijzen uw gewenste locatie doorgeven:

  • Mail naar communicatie@ooststellingwerf.nl
  • Stuur een (anonieme)brief naar Postbus 38 8430 AA te Oosterwolde
  • Laat het weten via de post-its die op de locatie van het beeld te vinden zijn*
  • Stuur een Facebookbericht naar het beeld zelf. Waar het beeld zich bevindt is namelijk te volgen via zijn eigen Facebookpagina: www.facebook.com/DeOpeningMader.

Vergeet vooral niet de vertellen wat deze locatie zo bijzonder maakt.

De collectie


Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de collectie is de Spirie, de spiraal van 10 meter hoog. Ook dit beeld kan op een locatie geplaatst worden die inwoners aan kunnen dragen. Bent u al nieuwsgierig naar de beelden van Hein Mader? Op de website van Stichting Collectie Hein Mader ziet u alvast een voorproefje: http://heinmader.nl/galerij.php

Hein Mader


Hein Mader werd in 1925 in Oostenrijk geboren en overleed op 86-jarige leeftijd in 2011. Hij bracht het laatste deel van zijn leven, een essentieel deel van zijn professionele carrière, door in Friesland. Zijn werk bevat monumentaal werk in hout, in verschillende soorten steen en diverse soorten staal. Kleine beelden en grote beelden, beelden voor binnen en beelden voor buiten. Een enorme variëteit met geweldige cohesie, met onderwerpen als de zon, de wind en balans. Hij wilde graag dat de beelden in Friesland bleven, met deze kunstroute gaat zijn wens in vervulling. Bovendien is de route in relatie tot Culture Hoofdstad 2018 een prachtige publiekstrekker.

* De Opening maakt een rondreis door de gemeente, maar ook daarbuiten. Heeft u een locatie die u bijzonder genoeg vindt voor een beeld uit de Mader Collectie? U kunt dit ook laten weten door naar het beeld toe te gaan! Bij het beeld zijn post-its aanwezig, hier kunt u uw suggestie op schrijven en het briefje op de sokkel van het beeld plakken.

Locaties waar De Opening is geweest:

  • Tourist Info Appelscha: van 15-06 tot 22-06
  • Buitencentrum Staatsbosbeheer Appelscha: van 22-06 tot 29-06*
  • Bibliotheek Oosterwolde: van 29-06 tot 06-07
  • Stichting Nobilis in Fochteloo: van 06-07 tot 20-07
  • Restaurant Le Brocope in Oldeberkoop: van 20-07 tot 01-08

* Suggestie van een inwoner