Ruim 200 bezoekers voor Woon & Energiemarkt (03-04-2017)

Ruim 200 bezoekers voor Woon & Energiemarkt (03-04-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 03-05-2017.

Afgelopen zaterdag verkenden ruim 200 bezoekers de mogelijkheden om duurzaam te (blijven) wonen in Ooststellingwerf op de Woon & Energiemarkt in Oosterwolde. Naast de mogelijkheden voor verhuizen en verbouwen, waren er ook standhouders die de mogelijkheden voor het verduurzamen toelichtten. De bezoekers lieten zich uitgebreid informeren. 

Divers publiek

Het publiek was zeer divers; jong tot oud was geïnteresseerd. Ook de deelnemers waren van bijna alle markten tuis. Van woondecoratie tot huizen verkopen, van wassen zonder water tot warmtepompsystemen, er waren vele specialiteiten aanwezig op de Woon & Energiemarkt.

Woningmarkt & duurzaamheid stimuleren

De provincie Fryslân organiseerde altijd het Woonoffensief. ‘Vorig jaar hebben wij voor het eerst zelf het initiatief genomen om de Woonmarkt te organiseren. Dit was voor herhaling vatbaar’, aldus wethouder Sierd de Boer. ‘We willen mensen stimuleren om in ons mooie Ooststellingwerf te blijven wonen of te gaan wonen, het liefst ook nog op een duurzame manier. Alle mogelijkheden hiervoor konden verkend worden op de Woon & Energiemarkt. Het is mooi om te zien dat hier zo veel mensen op af komen.’