Veilig oversteken op de Ploeggang in Oosterwolde (07-07-2017)

Veilig oversteken op de Ploeggang in Oosterwolde (07-07-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 21-07-2017.

De werkzaamheden aan het kruispunt ‘de Ploeggang’ in Oosterwolde zijn klaar. Woensdagmiddag 5 juli reed de eerste auto over de nieuwe ovonde. Met de komst van de ovonde kunnen fietsers en voetgangers veilig de provinciale weg (N919) oversteken.

De Ploeggang is het eerste kruispunt dat de provincie aanpakte om de N919 vanaf Oosterwolde tot aan de afslag Weperpolder (richting Haulerwijk) veiliger te maken. Ook de kruispunten Houtwal, Rijweg, Klazingaweg en de Weperpolder krijgen de komende jaren een opknapbeurt. De provincie wil hiermee samen met de gemeente Ooststellingwerf de verkeersveiligheid op de weg verbeteren.

Basisschool In de Kring
Tijdens de werkzaamheden namen de kinderen van basisschool In de Kring uit Oosterwolde een kijkje op de bouwplaats. Als trotse ambassadeurs van de provincie stonden zij op het bouwbord. De slogan luidde: “Een ovonde op deze plek, vinden wij te gek!”. De school ligt dichtbij het drukke kruispunt de Ploeggang. Vanaf vandaag kunnen de kinderen veilig over de ovonde naar school fietsen.