Vrijdag 14 juli: Publieksdag Fonds Ooststellingwerf (31-05-2017)

Vrijdag 14 juli: Publieksdag Fonds Ooststellingwerf (31-05-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 20-07-2017.

Vrijdag 14 juli kunt u als inwoners van de gemeente Ooststellingwerf meebeslissen welke initiatieven subsidie ontvangen uit het Fonds Ooststellingwerf. Initiatiefnemers presenteren hun projecten tijdens de Publieksdag van 15.00 tot 19.00 uur op de Boerestreek in Appelscha. U kunt uw stem in dit tijdsbestek ook uitbrengen!

Vraag een stempas aan!
We verwachten veel bezoekers op de Publieksdag. Er is drie keer meer subsidie aangevraagd dan er beschikbaar is. Dat betekent dat niet alle initiatieven subsidie kunnen ontvangen.

Als u komt stemmen vergroot u de kans dat de projecten die u het beste vindt subsidie krijgen.   

  • Om te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig
  • De stempas moet voorafgaand aan de Publieksdag worden aangevraagd.
  • Een stempas aanvragen op de dag zelf is niet mogelijk.

Let op! Alleen stemmen met stempas en id-bewijs

Alleen met de persoonsgebonden stempas en een geldig identiteitsbewijs kunt u stemmen op 14 juli a.s. in de speciale stemtent.


Hoe vraag ik een stempas aan?
Een stempas aanvragen kan van 1 juni t/m 9  juli 2017. De stempas kan vanaf 1 juni online worden aangevraagd via www.ooststellingwerf.nl/fonds of via een aanvraagformulier op de gemeentepagina in de Nieuwe Ooststellingwerver en de Griffoen. De stempas kan tot en met 9 juli 2017 worden aangevraagd door inwoners van de gemeente van 14 jaar en ouder.

Kiezen voor twee projecten
Op de Publieksdag kunt u uw stempas inwisselen voor het stemformulier. Hierop vinkt u twee projecten aan; uw favoriete project (eerste keus, 2 punten) en het project dat u het één na beste vindt (tweede keus, 1 punt).

Uitslag

Welke initiatieven subsidie krijgen wordt beoordeeld door de onafhankelijke adviescommissie en de stemmen op de Publieksdag. De adviescommissie beoordeelt in juni alle initiatieven op grond van de criteria in de Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf.
De score van de onafhankelijke adviescommissie en de score van het publiek op de Publieksdag bepalen samen de eindscore. De projecten met de hoogste scores krijgen subsidie toegekend, net zolang tot de subsidiepot leeg is. Het college neemt het formele besluit over de toekenning en de hoogte van het subsidiebedrag.

Het college vergadert zaterdagochtend 15 juli en de uitslag volgt ook op 15 juli. Meer informatie hierover volgt.

Vergeet uw identiteitsbewijs en stempas niet mee te nemen op 14 juli!

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de initiatieven op: www.ooststellingwerf.nl/fonds