De gemeente Ooststellingwerf helpt inwoners om thuis eenvoudig energie te besparen. De gemeente heeft hiervoor bijna € 400.000,- gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit is de Reductie Regeling Energie voor Woningen. Hiermee wil het ministerie ervoor zorgen dat meer mensen thuis energie besparen.

De gemeente heeft hiervoor de campagne Thuisbesparen & Wonen opgezet. Dit is een vervolg op de campagne Thuisbesparen in 2020 en 2021. Belangrijk verschil is dat nu álle inwoners mee kunnen doen. Mensen in een huurhuis en in een koopwoning.

Wethouder Fimke Hijlkema: “We zijn ontzettend blij dat we nu al onze inwoners kunnen helpen. Want energiebesparen kan in élke woning en zorgt voor iedereen voor een lagere energierekening. Hopelijk doen zoveel mogelijk mensen mee. Want juist samen kunnen we ervoor zorgen dat we het doel halen om in 2030 CO₂-neutraal te zijn.”

Kies één van onderstaande acties

  • Gratis energiescan

    Wil jij een gratis energiescan? Meld je dan aan en ga samen met een energiecoach kijken hoe jij energie kan besparen in jouw huis.