Drents-Friese Wold

Drents-Friese Wold

Illustratie: Drents-Friese Wold

Met zijn 6700 hectare is het Drents-Friese Wold één van de grootste aaneengesloten bos- en heidegebieden van Nederland. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op de grens van Friesland en Drenthe. Het Drents-Friese Wold biedt een mix van dichte bossen en heidevelden met vennen en zandverstuivingen. Het Aekingerzand (ook wel de Kale Duinen genoemd) is een bekende zandverstuiving in de omgeving.

Het bos is toegankelijk dankzij diverse wandel- en fietspaden. Ook zijn er een aantal ATB- en ruiterroutes. In de zomer kan er gezwommen worden in het Aekingermeer (ook wel Canadameer genoemd). 

Familiepad

Bijzonder in het Drents-Friese Wold is het aangelegde familiepad van 2,2 kilometer. Dit verharde pad biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook met een rolstoel het bos in te gaan. Aanvullende faciliteiten langs het pad zorgen ervoor dat het geschikt is om met de hele familie, van jong tot oud, van de natuur te genieten.

Buitencentrum

In Appelscha staat het buitencentrum van het Drents-Friese Wold. Daar kunt u informatie vinden over het natuurgebied en de verschillende activiteiten die plaatsvinden. Ook is er een tentoonstelling. In de buurt van dit bezoekerscentrum is een speelbos, waar kinderen zich volop uit kunnen leven.

Buitencentrum Nationaal Park Drents-Friese Wold
Terwisscha 6A
8426 SJ Appelscha
Tel.: (0515) 46 40 20

Meer informatie

Meer informatie over het Drents-Friese Wold kunt u vinden op de websites van:
Nationaal Park Drents-Friese Wold
Tourist Information Appelscha/Zuidoost Friesland
Staatsbosbeheer