Verdien tot € 1000 voor jouw natuurproject

De gemeente Ooststellingwerf stelt € 5000 beschikbaar voor stichtingen of verenigingen die hun eigen natuurproject willen starten. Het geld wordt verdeeld over projecten die bijdragen aan het versterken van de biodiversiteit. Elk project kan maximaal € 1000 krijgen.

Denk hierbij aan het planten van fruitbomen, het inzaaien van inheemse zaden of het plaatsen van insectenhotels. Het project is een startpunt voor een verdere positieve uitwerking voor biodiversiteit in de toekomst. Deze actie is onderdeel van het biodiversiteitsplan van de gemeente. 

Wethouder Fimke Hijlkema is ontzettend benieuwd naar de projecten. “De gemeente wil kleine biodiversiteitsinitiatieven een duwtje in de rug geven. Heb je een goed idee? Vind een stichting of vereniging bij je in de buurt en dien samen het projectplan in. Deze subsidie kan net zijn wat je nodig hebt om bijvoorbeeld fruitbomen te planten of nestkasten in een straat te plaatsen. Het zijn kleine, vrijwillige acties die onze gemeente een stukje biodiverser maken.”

Projectplan

Stichtingen of verenigingen kunnen van 1 juli t/m 1 oktober hun projectplan indienen bij de gemeente. Uit alle inzendingen worden projecten gekozen, die elk maximaal € 1000 krijgen voor het uitvoeren. Bij het kiezen van de winnende projecten let de gemeente op meerdere aspecten, als innovatie, educatie, impact en diversiteit. Raakt het project verschillende delen van biodiversiteit? En wordt er rekening gehouden met ecologie en groenbeheer? In het plan moet ook duidelijk beschreven staan hoe het geld besteed wordt en wat het meetbare doel is. Ook moet het aansluiten op het biodiversiteitsplan van de gemeente. Het plan lees je op www.ooststellingwerf.nl/biodiversiteit.

Meedoen?

Je kunt helaas niet meer meedoen.