Omrin is van start gegaan met de verspreiding van de nieuwe papiercontainers. We hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

 1. Waarom krijgen we nieuwe papiercontainers?
  De huidige oud-papierwagen is afgeschreven. De nieuwe vrachtwagen kan alleen containers oppakken die voorzien zijn van een kraag. Het voordeel van deze nieuwe vrachtwagen is dat hij op duurzaam groengas rijdt en ook ingezet kan worden om de containers voor restafval en gft op te halen.  Omdat de huidige papierbakken niet kunnen worden geleegd door de nieuwe vrachtwagen, ontvangt u een nieuwe container. De oude papiercontainers worden vanaf 1 april 2020 niet langer geleegd.
 2. Welke papiercontainers worden vervangen?
  Alle huishoudens van Ooststellingwerf ontvangen een nieuwe papiercontainer.
 3. Wat kost de nieuwe papiercontainer?
  De nieuwe papiercontainer is voor u geheel gratis. Ook de lediging van de papierbak is en blijft gratis.
 4. Wat moet ik doen als ik de papiercontainer wil laten vervangen?
  U heeft onlangs een brief ontvangen waarin de datum staat dat uw container wordt omgeruild. Op de aangegeven datum zet u de huidige papierbak klaar om ingenomen te worden. De bak moet leeg zijn. U plakt de bijgeleverde sticker op de bak. Vervolgens wordt de grijze bak met blauwe deksel voor uw woning geplaatst.
 5. Waarom zit er een chip in de container?
  Met de chip krijgt gemeente een overzicht krijgen van het totaal ingezameld aangeboden papier door middel van de papierbakken. Zo kunnen we bijvoorbeeld bekijken of de Sortibak lichter wordt als er meer in de papierbak wordt gegooid. De chip is administratief gekoppeld aan een adres (objectgegevens) en niet aan een persoon (naam).
 6. Wanneer wordt mijn nieuwe papierbak geplaatst?
  Dat staat in de brief die u hebt ontvangen van Omrin. Heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact op met Omrin via0900 210 0 215.
 7. Ik heb geen papierbak, maar wil wel graag een, wat moet ik doen?
  Neemt u dan contact op met DVL op 0800-0201042. U ontvangt van hen een nieuwe papierbak met blauwe deksel en chip
 8. Ik ben vergeten de papierbak aan de weg te zetten. Wat nu?
  Neemt u dan contact op met DVL 0800-0201042. Dan kunt u een nieuwe afspraak maken.

De afvalbakken worden in opdracht van Omrin verspreid door DVL milieuservice  Heeft u vragen over verspreiding ? Neem dan contact op met de uitvoerder van dit project DVL Milieuservice:  telefoonnummer: 0800–0201042 (gratis, op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur).

Voor andere vragen kunnen inwoners kijken op:  www.papiercontaineromrin.nl of bellen met SYP van Omrin telefoonnummer 0900 210 0 215.