Van 30 september t/m 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In deze week staat elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen centraal. “Iets wat veel inwoners de afgelopen tijd enorm hebben moeten missen”, benadrukt wethouder Esther Verhagen. “Door de coronamaatregelen van de afgelopen tijd was het soms lastig om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk kon dit wel digitaal, maar van een fysieke ontmoeting kwam het vaak niet. Nieuwe contacten leggen is extra lastig als het de norm is om afstand van elkaar te houden. Gelukkig kan er steeds meer en is er dus meer ruimte om elkaar weer op te zoeken, te zien en te spreken. Cruciaal voor de samenleving, want iedereen hoort erbij”, zegt Verhagen.

In de Week tegen Eenzaamheid zijn er verschillende activiteiten in de gemeente waarbij inwoners elkaar kunnen ontmoeten.  Verhagen: “Ik ben ontzettend blij om te zien dat er weer activiteiten kunnen plaatsvinden waarbij we elkaar weer mogen ontmoeten. Hopelijk niet alleen in de Week tegen Eenzaamheid, maar ook voor alle weken die daarna komen. Onderschat niet hoeveel meerwaarde het heeft om anderen te zien en te spreken. Deze momenten, hoe lang of kort, dragen stuk voor stuk bij aan uw geluk én dat van een ander. Komt u ook? U bent van harte welkom”.

Activiteiten

  • Donderdag 30 september van 09.30 uur - 17.00 uur organiseert Vraagelkaar een Gelukstafel bij de Albert Heijn in Oosterwolde. De coaches van Vraagelkaar kunnen je helpen om nieuwe buurtgenoten te ontmoeten.
  • Dinsdag 5 oktober van 09.30 uur - 12.30 uur organiseert Vraagelkaar weer een Gelukstafel bij de Albert Heijn in Oosterwolde. De coaches van Vraagelkaar kunnen je helpen om nieuwe buurtgenoten te ontmoeten.
  • Dinsdag 5 oktober van 14.00 uur - 16.30 uur organiseert Vraagelkaar samen met het Gebiedsteam van de gemeente een Gelukscarrousel in de bibliotheek Oosterwolde. Tijdens dit Gelukscarrousel zijn verschillende workshops en spellen. Aanmelden is verplicht.

Kijk voor meer informatie over deze activiteiten en het aanmelden op www.vraagelkaar.nl.

AH gebakjesactie

Naast deze activiteiten van Vraagelkaar, heeft de Albert Heijn in Oosterwolde een speciale gebakjesactie in de Week tegen Eenzaamheid. In de Nieuwe Ooststellingwerver van 28 september staat een tegoed die je kan uitknippen en meenemen naar de Albert Heijn in Oosterwolde. Iedereen kan tegen inlevering van de tegoedbon twee appeltaartjes ophalen voor de prijs van één. Deze kan je langsbrengen bij iemand die wel wat extra aandacht heeft verdiend.