De actuele wegwerkzaamheden kunt u ook bekijken op de kaart.

Onderhoud aan de N380

Vanaf 23 september werkt de provincie Fryslân aan onderhoud van de N380. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde Prikkedam en de
afslag Kapelweg.

Wat gaan we doen?

Er komt een nieuwe asfaltlaag op en we verstevigen de berm op een aantal plekken met grasbetontegels. Het gaat om het gedeelte vanaf kruispunt Prikkedam tot aan hectometer 18.1. Ook krijgt de weg in het bochtige tracé tussen hectometer 18 en 20 een inhaalverbod met de daarbij behorende markering (doorgetrokken dubbele as-streep).

Planning en hinder

  • Week 39
    Van 23 t/m 27 september brengen we een nieuwe asfaltlaag aan tussen de rotonde Prikkedam en de afslag Kapelweg. Autoverkeer kan er niet langs en zal worden omgeleid via de N381/N351. Voor u betekent dit dat u in deze periode 1 dag niet of moeilijk bereikbaar bent. Aannemer KWS Infra zal u hier tijdig over informeren. In week 39 en 40 ontbreekt de markering op het wegvak.
  • Week 41
    In de week van 7 oktober brengen we de markering aan. Dit staat gepland op dinsdag 8 en woensdag 9 oktober. Dat betekent dat het weggedeelte die twee dagen gestremd is. Deze data zijn vanwege de weersomstandigheden nog onder voorbehoud.
  • Later in het jaar brengen we de bermversteviging aan. Hiervoor is een halve wegafzetting nodig. De duur en planning hiervan is nog niet bekend.

Omleiding

Voor landbouwverkeer is er een alternatieve route. Het openbaar vervoer rijdt ook een aangepaste route, waarbij een aantal halteplaatsen komt te vervallen. Het fietsverkeer kan gebruik blijven maken van het fietspad.

Verdubbeling N381

De werkzaamheden voor de verdubbeling van de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde zijn begonnen. De weg wordt aangepast van 1x2 rijstroken naar 2x2 rijstroken. De N381 gaat op dit moment vlak voor kunstwerk ’t West bij Donkerbroek terug van 2x2 rijstroken naar 1x2 rijstroken. In de toekomst loopt de verdubbeling tot vlak voor het kunstwerk Venekoten bij Oosterwolde. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Provincie Fryslân. Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie Fryslân.

Wegwerkzaamheden N919

De provincie Fryslân is op dit moment bezig met wegwerkzaamheden aan de N919. Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Fryslân.

Meerjaren Onderhouds Planning (MOP) wegen 2020 en 2021

De Meerjaren Onderhouds Planning (MOP) wegen 2020 en 2021 is januari 2020 vastgesteld door het college van B&W. Voor vragen over de samenstelling van de MOP wegen kunt u terecht bij Wouter de Vlugt, telefoonnummer 0516 566 317 of per mail, w.devlugt@ooststellingwerf.nl. Voor vragen over de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden aan de verhardingen kunt u terecht bij Foppe Visser, telefoonnummer 0516 566 442 of per mail f.visser@ooststellingwerf.nl en Arjen Schimmel, telefoonnummer 0516 566 419 of per mail a.schimmel@ooststellingwerf.nl.

Wegstremmingen

Herinrichting van de Oude Willemsweg.

In het kader van het project LIFE Drents Friese Wold / Leggelderveld worden tussen 27 september en 19 oktober werkzaamheden uitgevoerd aan de Oude Willemsweg waardoor deze afgesloten is voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden, die uitgevoerd worden in opdracht van Prolander, betreffen het plaatsen van een tweetal brugduikers, het versmallen van de rijbaan,het aanleggen van drempels en het afsluiten van één rijbaan op de driesprong Oude Willem / Bosweg. De uitvoering van de werkzaamheden wordt gedaan door De Waard Grondverzet uit Zeewolde en toezicht op de werkzaamheden door Eelerwoude uit Diever.

Fietspad Tjonger

Het fietspad langs de Tjonger is vanaf 23 september tot 18 oktober afgesloten.

Meer informatie over deze afsluiting staat op de website van de N381.

Brug Stokersverlaat Appelscha

De brug Stokersverlaat in Appelscha wordt vervangen door een nieuwe brug en de sluis wordt gerenoveerd.

Vanaf 16 september 2019 wordt een tijdelijke autobrug en fietsbrug geplaatst. Vanaf 7 oktober kan u gebruik maken van de tijdelijke bruggen. Vrachtverkeer kan niet over deze brug. Half mei 2020 is het werk klaar.

Heeft u gevonden wat u zocht?