In onze gemeente werken we met het Diftar+ systeem. Dat betekent dat u een vaste afvalstoffenheffing betaalt en daarnaast ook per lediging. Hoe deze kosten zijn opgebouwd staat op de pagina Afvalstoffenheffing.

Afvalkalender

Bekijk de afvalkalender in de AfvalApp van Omrin of download de afvalkalender. Toch liever een papieren afvalkalender ontvangen? Dat kunt u bij ons aanvragen. Neem daarvoor contact met ons op.

Container

Kilo’s container bekijken

Wilt u weten hoeveel kilo afval u heeft ingeleverd? Download dan de gratis Omrin Afvalapp en maak een account aan. Na het aanmaken van een account stuurt Omrin u een code, waarmee u kunt inloggen en de aangeboden gewichten restafval kunt bekijken.

Container niet geleegd

Is uw container niet geleegd? Meld dit dan bij het Service Ynformaasje Punt van Omrin.

Container omruilen

Wij hebben 1 maat container, dus u kunt de container niet omruilen voor een grotere of kleinere. Wilt u een nieuwe of extra container? Neem dan contact op met het Service Ynformaasje Punt van Omrin.

Slot op de container

Wilt u een slot op uw Sortibak, die de vuilniswagen kan openen? U kunt dit bestellen via de Omrin Afvalapp. Het bedrag kunt u afrekenen via de app.

Kosten

  • € 55,00 als u het slot binnen drie maanden geplaatst wilt hebben;
  • € 85,00 als u het slot binnen twee weken geplaatst wilt hebben.

Ons afvalsysteem: Diftar+

Van oud papier wordt nieuw papier gemaakt, van oud glas nieuw glas. En uw groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt omgezet in vruchtbare compost. Hoe beter u het afval scheidt, hoe minder afval er terecht komt in uw Sortibak. En dat scheelt, want voor afval in de grijze container betaalt u per kilo. Dit systeem noemen we Diftar+.

Waarom plastic niet zelf scheiden?

Plastic, metaal en drankkartons kunnen goed opnieuw worden gebruikt na het scheiden. Omrin heeft een machine (een nascheidingsinstallatie) die plastic uit het afval haalt. Hiervoor is gekozen, omdat het voor veel mensen moeilijk is om plastic zo te scheiden dat het herbruikbaar is. Er komt dan vaak te veel ander afval tussen het plastic, waardoor volledige vrachten afgekeurd en verbrand worden. De sorteermachine die de nascheiding doet, zorgt voor de vereiste goede scheiding. Bekijk op de site van Omrin de weg die jouw afval aflegt.

Hoe worden de ingeleverde kilo’s vastgesteld?

Het inzamelvoertuig weegt de Sortibak met een chip. Vlak voordat de container wordt geleegd en voor het terugplaatsen op de straat weegt de auto de container. De weeginstallatie weegt het gewicht restafval in de container. Zo betaal je alleen voor het restafval dat je in de container had. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Heeft u gevonden wat u zocht?