Bekijk hieronder de activiteiten in Ooststellingwerf.

26 -9 | Training gedrag geen probleem

Op dinsdag 26 september organiseert Scala buurtsport vanuit het Lokaal Sportakkoord een training over omgaan met probleemgedrag van jonge sporters, onder leiding van sportprofessional Simon Leistra.

Ben jij werkzaam in de sport? Dan ervaar je vast wel eens probleemgedrag van jonge sporters. Voor jou is deze scholing met handvatten en tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Want het is vaak een grote uitdaging om deze doelgroep van de juiste begeleiding te voorzien.  

Is probleemgedrag te voorkomen? Wat doe je als het toch mis gaat? Je gaat aan de slag met het vroegtijdig signaleren van probleemgedrag in sporttrainingen of en krijgt inzicht in je eigen lesgeef- en begeleidingsgedrag. Daarnaast krijg je mogelijkheden aangereikt om je lesgeef- en begeleidingsgedrag aan te passen op de doelgroep. Het doel is een succesvolle training voor zowel de trainer als het kind of de jongere.  

We starten met een korte inleiding over het signaleren van probleemgedrag. Daarna laten we de deelnemer ervaren (in de praktijk en met behulp van videobeelden) wat de invloed kan zijn van de trainer/ docent/ vrijwilliger op het ontstaan van probleemgedrag en hoe dit zich mogelijk uit binnen een sportactiviteit. We sluiten af met een interactief gesprek waarin de deelnemer direct toepasbare tips en handvatten krijgt.  

Meer info en aanmelden via buurtsport@scala-welzijn.nl

11-10 | Start MTB Try Out dagen

Scala’s team Buurtsport organiseert in de maanden oktober en november de MTB Try Out dagen voor volwassenen vanaf 55 jaar.
In vijf lessen maakt u kennis met MTB onder begeleiding van een MTB-instructeur. Fietsen zijn aanwezig op locatie.
De try out dagen zijn op woensdagen van 15:00-16:00uur en de eerste les is op woensdag 11 oktober. Het startpunt is bij Fietsverhuur Kramer in Appelscha. Aanmelden voor deze vijf gratis lessen kan via buurtsportcoach Daniël via 0516 56 72 20 of per mail buurtsport@scala-welzijn.nl

31-10 | Workshop Veilig en positief sportklimaat

Op dinsdag 31 oktober organiseert Buurtsport Ooststellingwerf vanuit het Lokaal Sportakkoord de workshop Veilig en positief sportklimaat.
Een sportvereniging is niet altijd een veilige plek. Om de sportvereniging als positieve ontwikkelingsplek te realiseren is het nodig om een pedagogische context te creëren. Daar is kennis voor nodig. Wat is een pedagogisch sportklimaat en hoe kunnen veranderingen tot stand komen?
Tijdens deze workshop neemt Harold Hofenk je mee en geeft handige tips en tools die je direct kunt toepassen in jouw vereniging.

Meer informatie volgt binnenkort.
Vragen? Mail naar buurtsport@scala-welzijn.nl

Staat uw activiteit al op deze pagina?

Organiseert u binnenkort een beweegactiviteit laat het ons weten. Wij plaatsten uw activiteit in onze beweeg agenda.

Activiteit aanmelden(externe link)

Sportlocatie huren

Wilt u een sportlocatie huren om een beweegactiviteit te organiseren kijk dan op de pagina sportlocatie huren.