De Bosbergtoren is weer open. Zaterdag 16 april opende de Bosbergtoren weer haar deuren. 

U kunt weer volop genieten van het prachtige uitzicht op onze 33 meter hoge uitkijktoren. Zo kunt u het uitgestrekte Nationaal Park het Drents-Friese wold en de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken.

Tickets kunt u kopen bij de toren met uw bankpas. Maar dit u kunt ook eenvoudig uw ticket kopen op www.debosbergtoren.nl(externe link).

Richtlijnen

Aan het bezoek aan de toren zijn in verband met het coronavirus speciale extra regels verbonden:

  • U kunt alleen met meerdere personen samen de toren bezoeken als u een huishouden vormt (gezin, partners, huisgenoten, etc.).
  • U gaat naar boven met de lift en naar beneden met de trap. Als het voor u niet mogelijk is om de trap te gebruiken is de lift uiteraard wel beschikbaar.  
  • De looproute wordt met stickers aangegeven en elke bezoeker krijgt de gelegenheid om desinfecterende gel te gebruiken alvorens de toren te beklimmen.
  • Bij de toren is bemensing geregeld om uw bezoek in goede banen te leiden
  • Informatie over eventuele aanvullende regels wordt bij de toren verstrekt.
  • Heeft u één van de volgende klachten op de dag van uw bezoek, dan kunt u de toren helaas niet bezoeken: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid. Heeft iemand uit uw huishouden klachten dan kunt u de toren helaas ook niet bezoeken.

Het Drents-Friese Wold én de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken vanaf grote hoogte kan op de Bosbergtoren in Appelscha. Deze uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog staat op het hoogste punt van het Friese vasteland, een 20 meter hoge stuifduin. Het ontwerp is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam en is een ontwerp van architect Frans Beune uit Assen. Meer informatie over de Bosbergtoren kunt u vinden op de site van de Bosbergtoren zelf (externe link)en de website van TIP Appelscha(externe link).

Tickets kosten € 2,50 per stuk.

Betalen kan onderaan de toren met uw bankpas.

foto uitzicht bosbergtoren

Adres

Bosberg 2a, 8426 GJ Appelscha

Heeft u gevonden wat u zocht?