Wil je je huis verduurzamen met bijvoorbeeld dakisolatie of zonnepanelen? Misschien kun je gebruikmaken van de duurzaamheidslening.
De gemeente voert samen met de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) een subsidieregeling uit.
De gemeente stelt geld beschikbaar voor het verduurzamen van je huis en de stichting beheert het fonds waaruit de duurzaamheidsleningen worden verstrekt.

Hoe werkt het?

Om een duurzaamheidslening bij de SVn aan te vragen, heb je een toewijzingsbrief van de gemeente nodig. Je kan het formulier voor deze toewijzingsbrief online invullen via onze site of downloaden, printen en opsturen. Als je de toewijzingsbrief hebt ontvangen, kan je via www.svn.nl(externe link) een duurzaamheidslening aanvragen.

Waarom een duurzaamheidslening? 

Met deze regeling wil de gemeente het voor woningeigenaren aantrekkelijker maken om duurzame maatregelen te treffen. De gemeente wil namelijk in 2030 een duurzame en energieneutrale gemeente te zijn.

Aanvraagformulier duurzaamheidslening

Voordat u een aanvraag kunt indienen voor een duurzaamheidslening, heeft u een toewijzingsbrief nodig van de gemeente.

Door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen, kan uw aanvraag behandeld worden. U kunt een digitaal formulier invullen of het PDF formulier downloaden, invullen en opsturen per post of per mail.

Vul hier het digitale formulier in

U kunt het aanvraagformulier 'Toewijzing aanvraag duurzaamheidslening' in PDF downloaden. Deze vult u in en mailt u naar Jan Gropstra via j.gropstra@ooststellingwerf.nl. U kunt ook het formulier uitprinten, invullen en opsturen naar ons postadres.

Zodra u uw toewijzing hebt ontvangen, kunt u via de site van SVn uw aanvraag indienen(externe link).

Let op! Het is alleen mogelijk om digitaal uw aanvraag in te dienen bij SVn.nl!

Procedure

Op grond van deze aanvraag beoordeelt de gemeente of u voldoet aan de voorwaarden van de subsidieregeling. Als dat zo is dan ontvangt u van de gemeente een toewijzingsbrief. Bij deze toewijzingsbrief ontvangt u ook formulieren waarmee u het bedrag kunt aanvragen bij SVn. SVn verstrekt namelijk de leningen en beoordeelt de kredietwaardigheid van de aanvrager.

Maatwerkadvies

Het is belangrijk dat u een maatwerkadvies laat maken. Het is mogelijk dit bedrag mee te financieren in uw lening.

Het maatwerkadvies geeft u onder andere:

  • een helder overzicht van de huidige energieprestatie van uw woning gebouw;
  • inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen;
  • inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen

Een overzicht van maatwerkadvies-adviseurs vindt u op de website www.maatwerkadviesvoorwoningen.nl(externe link)

Heeft u gevonden wat u zocht?